BasBQ
Beef en Steak

van het spit: Buikspek char sui

TdeH

Vuurmaker
 
 
Berichten
72
Beste q-ers,

Alle langere tijd een spit op mijn wannahave/todo lijst.
En die moet je ook eens gaan afstrepen toch?
Dus een spit gekocht en een inwijdingsgerecht bedacht.
Buikspek char sui van het spit werd het.
Eerst een nacht in de CHar sui rub gehad.
Volgende dag lekker opgerold en aan het spit geregen, heerlijk woord he!?
Blokje pruim erbij, 150-160c en gaan met het spek!
Wat resulteerde na ongeveer 2.5 uur was een ongelooflijk stuk buikspek met een heerlijke krokante zwoerd.
Dit spek icm wat roseval krieltjes (rozemarijn zeezout) en ovengroente was dit eentje om te onthouden.
Zo en nu weer terug naar de zomerfeesten!

20220715_143517.jpg


20220715_175337.jpg


20220715_175832.jpg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.045
Ja man! Zo doe je dat!
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.444
Donders, dat ziet er best uit 👍🏻
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.610
Dat ziet er fantastisch uit!

Is dat een mes uit de olive serie van forged? Heel eeg gave greep.
 

J'elle

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Dat spit is gelijk mooi ingewijd zo, heerlijk
 

TdeH

Vuurmaker
 
 
Berichten
72
Wowwww dat ziet er verrukkelijk uit! Heb je het zwoerd ook gewoon meegemarineerd of komt die marinade vanuit de binnenkant ?
Met name de "binnenkant" maar buitenkant was iets meegenomen. Echter was een klein beetje bang dat het voor het suiker anders te hard ging daarom even niet volledig meegepakt
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.647
Fantastisch stuk vlees! Jammer dat ik daar niet bij was om te proeven.
 

Rens.

Kooltjesharker
 
Berichten
106
Prachtige kleur! Ziet er erg goed uit
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.211
Denk dat dit een heerlijke krokante korst geeft.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.621
Man, man,man dat ziet er prima uit.....

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.913
Das pas spekkie voor je bekkie. Top
 
Bovenaan Onderaan