BasBQ
Beef en Steak

van het spit: Buikspek char sui

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
76
Beste q-ers,

Alle langere tijd een spit op mijn wannahave/todo lijst.
En die moet je ook eens gaan afstrepen toch?
Dus een spit gekocht en een inwijdingsgerecht bedacht.
Buikspek char sui van het spit werd het.
Eerst een nacht in de CHar sui rub gehad.
Volgende dag lekker opgerold en aan het spit geregen, heerlijk woord he!?
Blokje pruim erbij, 150-160c en gaan met het spek!
Wat resulteerde na ongeveer 2.5 uur was een ongelooflijk stuk buikspek met een heerlijke krokante zwoerd.
Dit spek icm wat roseval krieltjes (rozemarijn zeezout) en ovengroente was dit eentje om te onthouden.
Zo en nu weer terug naar de zomerfeesten!

20220715_143517.jpg


20220715_175337.jpg


20220715_175832.jpg
 
Ja man! Zo doe je dat!
 
Donders, dat ziet er best uit 👍🏻
 
Dat ziet er fantastisch uit!

Is dat een mes uit de olive serie van forged? Heel eeg gave greep.
 
Dat spit is gelijk mooi ingewijd zo, heerlijk
 
Wowwww dat ziet er verrukkelijk uit! Heb je het zwoerd ook gewoon meegemarineerd of komt die marinade vanuit de binnenkant ?
Met name de "binnenkant" maar buitenkant was iets meegenomen. Echter was een klein beetje bang dat het voor het suiker anders te hard ging daarom even niet volledig meegepakt
 
Fantastisch stuk vlees! Jammer dat ik daar niet bij was om te proeven.
 
Prachtige kleur! Ziet er erg goed uit
 
Denk dat dit een heerlijke krokante korst geeft.
 
Man, man,man dat ziet er prima uit.....

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Das pas spekkie voor je bekkie. Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan