- Berichten
- 20
Vandaag is de eerste dag van mijn vakantie, even niet meer rennen en vliegen, tijd voor bacon, low & slow.
Vorige week ruim een kilo buikspek gekocht en in de colorozo zout/suiker mix zoals beschreven op de site van Noskos.
Braaf elke avond het spekje gekeerd. Een soort van vakantie voorpret.
Gisteravond het zout eraf gespoeld en laten drogen op een provisorisch rekje in de koelkast.
Inmiddels was het buikspek veranderd in bacon.
De Bastard vanmorgen na het opstaan rustig aangestoken en koffie gaan maken. De temperatuur steeg te snel en kwam uit op 126 graden. Ik mikte op een temperatuur van zo?n 110 graden. Iets te hoog dus, maar geen probleem. Vervolgens 1 chunk eiken en een handje kersenhout tussen de kolen, platesetter en het rooster er weer in, spek erop en het roken kon beginnen.
Ik had nog hoop dat ik de temperatuur wat omlaag kon krijgen, maar dat lukte niet. Misschien volgende keer ook een lekbakje met water eronder zetten.
Tijd voor nieuwe koffie en rustig afwachten. Bij een kerntemperatuur van 65 graden heb ik de bacon eraf gehaald.
Even afkoelen en daarna wat plakken gesneden en samen met wat eieren en tomaten gebakken.
Wat een super vakantie ontbijt was dat!
Een deel van de bacon in plakjes, een deel in reepjes. (spaghetti carbonara)
Vorige week ruim een kilo buikspek gekocht en in de colorozo zout/suiker mix zoals beschreven op de site van Noskos.
Braaf elke avond het spekje gekeerd. Een soort van vakantie voorpret.
Gisteravond het zout eraf gespoeld en laten drogen op een provisorisch rekje in de koelkast.
Inmiddels was het buikspek veranderd in bacon.
De Bastard vanmorgen na het opstaan rustig aangestoken en koffie gaan maken. De temperatuur steeg te snel en kwam uit op 126 graden. Ik mikte op een temperatuur van zo?n 110 graden. Iets te hoog dus, maar geen probleem. Vervolgens 1 chunk eiken en een handje kersenhout tussen de kolen, platesetter en het rooster er weer in, spek erop en het roken kon beginnen.


Ik had nog hoop dat ik de temperatuur wat omlaag kon krijgen, maar dat lukte niet. Misschien volgende keer ook een lekbakje met water eronder zetten.
Tijd voor nieuwe koffie en rustig afwachten. Bij een kerntemperatuur van 65 graden heb ik de bacon eraf gehaald.

Even afkoelen en daarna wat plakken gesneden en samen met wat eieren en tomaten gebakken.

Wat een super vakantie ontbijt was dat!
Een deel van de bacon in plakjes, een deel in reepjes. (spaghetti carbonara)