Pffffff even lekker een midweekje weg... Geen gezeur, niet geleefd, uitrusten. En dan kom je thuis. Via de schuur naar de bijkeuken, kid voorop. Je denkt nog, in de bijkeuken, wat een vreemde geur... Papa mag de stroom weer aan? Kwartje, vallen, k#####t. Yep de vriezer ontdooit, aardlekschakelaar. Top. Geluk hebben, de wagyu, diamanthaas en sukade steak zijn max 2 graden... Dezelfde avond maar even deels bereid. Godzijdank net pas een nieuwe lading vlees binnen. De volgende dag de volgende uitdaging. The family komt eten... Gerookte steak tartare, gerookte uiensoep, maminha met cornbread, aardappels en courgette. Tomatensalsa. Dus de diamanthaas op vrijdag vast gerookt. Laag, 90 graden, eik. Uien er bij, nadat de diamanthaas klaat was de temperatuur wat omhoog. Rest warmte = aardappeltjes. Eerste voorbereidingen. Uien in een groentenboullion. Zachtjes doortrekken, huis ruikt naar “gerookt”. Top we zijn klaar voor morgen. 7:50, het broertje, we zijn zwanger! Topgozer... Klotezooi, schoonzusje dus geen rood vlees. Ipv steak tartare dus maar een kipfilet, Mexicaans gekruid, tomatensalsa, crème fraiche. Gerookte uiensoep. En bier can chicken tegelijk met maminha en aardappels. Maminha er af bij 44. Kip door. Borst 70, dij 76. Er af. Bbq opstoken. Ondertussen worstjes voor de kids en courgettes. Kip rust. Groenten en worst klaar. Maminha high and fast. Pffff gelukt, alles warm. Met aardappeltjes, cornbread en Alabama white sauce. Eind goed al goed. Te hectisch voor mee foto’s. Gewoon vergeten. En nu een bier. Smakelijk.
Laatst bewerkt: