- Berichten
- 20.961

Ingredi?nten:
voor een 8'' skillet (20 cm)
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels suiker
- 4 perziken in smalle partjes
Voor het beslag:
- 1/2 cup suiker
- 1/3 cup melk op kamertemperatuur
- 1/3 cup plus 2 eetlepels canola oil (raapzaad of rapeseed olie C1000)
- 1 1/2 theelepel vanille essance
- 1 ei op kamertemperatuur
- 1 cup bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
Werkwijze:
- steek de kolen aan en verdeel ze over twee kanten met een bak met water in het midden, de split grill methode.
- meng in een kom de suiker, melk, olie, vanille essance en het ei, totdat de suiker helemaal is opgelost. Meng hierna het meel, bakpoeder en en het zout tot ??n homogene massa.

- smelt de boter in de pan en laat twee eetlepels suiker daarin karameliserren. Let op de suiker wordt bloedheet!
- haal de pan van het vuur en verdeel de perziken partjes over de bodem.

- verdeel het beslag voorzichtig over de perziken, strijk het glad, en zet het boven de waterpan in de barbecue.

- na 35 - 40 minuten is het klaar.

- leg een groot bord, of plank op de pan en draai hem in 1 keer om.

Eet smakelijk!