Ik ben een hele kip aan het bereiden in mijn Q. Dit keer zonder beercan. Ik had gelezen dat het allemaal niet veel uitmaakt dus vandaar de naam uncanned chicken.
Ik ben begonnen met het maken van een bbq saus wat o.a. de volgende ingredienten heeft:
Aangevuld met (haha vergeten de eerste keer mee te fotograferen):
Zo en dit is de kip:
De kip onder de vel licht gekruid:
Toen iets onzinnigs geprobeerd, namelijk het aanzetten van de kip boven de kolen voor een kleurtje (resultaat niet echt zichtbaar en daarna gedoe om de temp van de bbq omlaag te krijgen zonder de kip erop). Voordeel is wel dat de haartjes verdwenen zijn. Hier de kip op de Q voordat de temp te hoog opliep:
Daarna kip er weer af en de temp naar beneden gebracht door wat brandstof eraf te nemen. Nu kip erop met deze temp, wat in werkelijkheid 125 graden is:
Voordat de kip eraf gaat zet ik hem in de gemaakte bbq saus en blijft hij er nog even op. Hopelijk haal ik het met de brandstof.
Ik ben begonnen met het maken van een bbq saus wat o.a. de volgende ingredienten heeft:

Aangevuld met (haha vergeten de eerste keer mee te fotograferen):

Zo en dit is de kip:

De kip onder de vel licht gekruid:

Toen iets onzinnigs geprobeerd, namelijk het aanzetten van de kip boven de kolen voor een kleurtje (resultaat niet echt zichtbaar en daarna gedoe om de temp van de bbq omlaag te krijgen zonder de kip erop). Voordeel is wel dat de haartjes verdwenen zijn. Hier de kip op de Q voordat de temp te hoog opliep:

Daarna kip er weer af en de temp naar beneden gebracht door wat brandstof eraf te nemen. Nu kip erop met deze temp, wat in werkelijkheid 125 graden is:

Voordat de kip eraf gaat zet ik hem in de gemaakte bbq saus en blijft hij er nog even op. Hopelijk haal ik het met de brandstof.