BasBQ
Beef en Steak

Turkse Kipspiesen met Paprika-Walnootsaus

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
We waren onze BBq foto's aan het bekijken en kwamen toen deze tegen, mijn meisje Jet had deze vorig jaar gevonden in het "Weber's Chicken" boek we waren toen heel nieuwsgierig en het was verrassend lekker, vreemd dat deze een beetje in de vergetelheid is beland.
Dus Gisteren dit maar weer gemaakt, en tsja, het is en blijft een verbluffend lekker gerecht.
De Paprika-Walnootsaus kun je volgens mij overal op smeren, heerlijk.
Erbij een woeste knoest en home made kruidenboter en een frisse salade.
Geen kipfilet gebruikt maar kippendijen, zoveel lekkerder

DSC_4990_zps319db8e8.jpg


DSC_4993_zpseea763af.jpg


DSC_4995_zps50b7cd0c.jpg


DSC_4996_zpsa1415d4f.jpg


DSC_4998_zpsb09a454c.jpg


DSC_4999_zps12b046c5.jpg


DSC_5003_zps317ab11f.jpg


DSC_5006_zps8d6a9bbc.jpg


DSC_5007_zps457b1332.jpg


DSC_5008_zpsa4ff9a57.jpg


DSC_5010_zpsd13e3823.jpg


DSC_5012_zps27e89aa1.jpg


DSC_5015_zpsd42c92fb.jpg


DSC_5022_zps8db3f990.jpg


DSC_5027_zpsd0a1b008.jpg
 
Ziet er top uit!
 
Lekker Ewald, wat zat er allemaal in de saus, heb namelijk toevallig kippendijtjes liggen :)
 
Paprika-Walnootsaus

1.1/2 Ingemaakte geroosterde Paprika (Potje, uitgelekt)
60 gram geroosterde walnoten
125 ml. olijfolie (koudgeperst)
25 gr. paneermeel (ik gebruik Panko)
2 el. balsamico azijn
1/2 tl. Djinten (gemalen komijnzaad (ik doe ietsje minder))
1/4 tl. grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper

Alles in de keukenmachine en malen totdat er een pestoachtige saus onstaat, eventueel verdunnen met wat lauw water (heb ik niet hoeven doen)

Kruidenolie voor de spiesen (ongeveer 1 kilo kippenvlees)

1 tl. mosterdpoeder
1 tl. knoflookpoeder (1/2 tl. vinden wij beter)
1 tl. grof zeezout
1/2 tl. versgemalen zwarte peper
60 ml. olijfolie

Alles mengen en de kipstukjes hierin minimaal 1 uur laten marineren.
 
Ziet er heerlijk uit! Een keukenmachine komt wel heel hoog op mijn verlanglijstje zo....
 
Ewald zei:
Paprika-Walnootsaus

1.1/2 Ingemaakte geroosterde Paprika (Potje, uitgelekt)
60 gram geroosterde walnoten
125 ml. olijfolie (koudgeperst)
25 gr. paneermeel (ik gebruik Panko)
2 el. balsamico azijn
1/2 tl. Djinten (gemalen komijnzaad (ik doe ietsje minder))
1/4 tl. grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper

Alles in de keukenmachine en malen totdat er een pestoachtige saus onstaat, eventueel verdunnen met wat lauw water (heb ik niet hoeven doen)

Kruidenolie voor de spiesen (ongeveer 1 kilo kippenvlees)

1 tl. mosterdpoeder
1 tl. knoflookpoeder (1/2 tl. vinden wij beter)
1 tl. grof zeezout
1/2 tl. versgemalen zwarte peper
60 ml. olijfolie

Alles mengen en de kipstukjes hierin minimaal 1 uur laten marineren.

Zal aan jullie denken aan tafel vanavond :)
 
Mooi gerecht, dito foto's!!
 
Lin zei:
Ziet er heerlijk uit! Een keukenmachine komt wel heel hoog op mijn verlanglijstje zo....

Dit is volgens mij een staafmixer waar een bakje met mes bij zit. Hier zet je de motor van je staafmixer op.
Reuze handig ook voor het hakken van kruiden e.d. Ik gebruik dit ook meestal.
Kosten zijn vrij laag.
 
Oh oke! Ik ga op zoek!
 
Bert zei:
Lin zei:
Ziet er heerlijk uit! Een keukenmachine komt wel heel hoog op mijn verlanglijstje zo....

Dit is volgens mij een staafmixer waar een bakje met mes bij zit. Hier zet je de motor van je staafmixer op.
Reuze handig ook voor het hakken van kruiden e.d. Ik gebruik dit ook meestal.
Kosten zijn vrij laag.

Klopt helemaal
 
Volgens mij erg lekker
 
mooi recept, denk zeker dat dit ook heel lekker is
 
Geweldig, komt zeker op de to do!
 
:)
 
Bigsexy3 zei:
Klinkt lekker, foto's doen het helaas niet bij mij  :-S

Hee, inderdaad! Gisteren waren ze er nog, nu zijn ze weg.
 
Dominique zei:
Bigsexy3 zei:
Klinkt lekker, foto's doen het helaas niet bij mij  :-S

Hee, inderdaad! Gisteren waren ze er nog, nu zijn ze weg.

Dat komt door dat irritante Photobucket, ik heb 10 giga byte aan bandbreedte verspeeld, nu moet ik even wachten totdat het ge-reset wordt (1x per maand)
 
Terug
Bovenaan Onderaan