BasBQ
Beef en Steak

Tritip brisket 51

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
428
Hallo,

Zo eindelijk vakantie..dus tijd voor wat leuke dingen.
Mevrouw derksen is dol op brisket. Aangezien een whole packer toch net iets te veel is voor met ze 2. Heb ik besloten om het eens met tri-tipje te proberen..

Bij de hanos hadden ze er nog 2 liggen..dus veel keus was er niet. Het was heide hoeve rund. Ik ben hier niet bekend mee maar goed lets give it een tri(tip).

Even rubben

5f604551f4944c5c762181fee97d97a2.jpg


De joe op 110 graden met een dik blok eik
En het vleesje er op

a53c25086c9b6ba6fb871121e547d877.jpg


Na 3.5 uur had die al een mooi kleurtje.


d38da64fbdbe8aeeba164da7add59b18.jpg


Toen mocht die in de folie..tot 95 graden..
Prik testje gedaan. En boter zacht .

Even rusten in de tempex doos en zo kwam die er uit.

5d53aee186920953ca0c74feeca4b585.jpg


Aansnijden..en op een bordje met honing mosterd saus, kaas saus en een bbq sausje

9b40fc3cf56e5130998290d92d140e35.jpg


ab1be3bfac4c578644b4598d571accb8.jpg


Zo..nou heerlijk gegeten.. de kaas saus vond ik er het lekkerste bij.

Verder een mooi stukje vlees..erg lekker..alleen wel wat droge stukjes.
Wellicht de volgende keer een vetter graan gevoerd koetje en dan is helemaal goed.

Bedankt voor het lezen

Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk
 
Gelukkig alleen wat droge stukjes en niet helemaal droog. Ziet er goed uit
 
Verder een mooi stukje vlees..erg lekker..alleen wel wat droge stukjes.
Wellicht de volgende keer een vetter graan gevoerd koetje en dan is helemaal goed.

Wellicht is injecteren een idee?

Mooie plaatjes; kaas is altijd geweldig bij vlees :love:
 
Ja dat was ook mijn gedachte..deze week wil ik nog pulled beef doen..en twijfelde nog of ik die zou injecteren..maar hier na was de keuze duidelijk

Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk
 
Mooie run, tri tip als een brisket bereiden is inderdaad heerlijk.
 
Mooie oplossing als je niet gelijk een hele brisket wil maken.
 
Appart zo. Heb ik nog nooit gemaakt. Ik moet wel toegeven dat ik geen groot fan ben van low en slow rundvlees dat niet in een stoofpotje zit. Maar wil alles wel eerst eens proberen. Dit lijkt me een mooi betaalbaar iets. Toch eens onthouden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan