BasBQ
Beef en Steak

Triple PP

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.032
M'n schoonouders zijn veertig jaar getrouwd en dat wilden ze vieren met een aantal lekkernijen van de barbecue. Voor een 50 gasten wilden ze pulled pork, rollades en hamburgers. De laatste twee nam mijn zwager voor zn rekening, ik deed de pulled pork. Ik heb ingeschat dat vijf kilo voldoende moest zijn en de vriezer was al weer leeg dus heb er een procureur voor mezelf bij op gelegd.

Twee maal plowboys yardbird en ??n maal big Bob rubHet weer werkte niet echt mee, daarom vrijdag al de tent opgezet.07.30 gingen ze op het ei. Dome temperatuur 121 graden. Het raised grid bood de benodigde ruimte.Een hele verzameling thermometers en de partyQAls rookhout drie chunks hickoryEn in de tent begon het aardig blauw te staan

Bij de 75 graden de procureurs in de folie gepakt. En om 15.30 gingen de alarmbellen af. Binnen acht uur klaar! Fantastisch. Voordeel is dat ze al in de folie zitten en dus meteen in de koelbox kunnen.  Deken erom heen en om 18.30 ben ik gaan pullen.Even snelle foto's want de hongerige meute wilde warm vlees!

Al met al weer een heerlijke pulledpork. Dit keer de snelle manier zonder injecteren geprobeerd en werkt ook goed, alhoewel ik volgende keer wel weer ga injecteren voor die awardwinning taste... Niet nodig voor thuis, maar wel voor de competitie. ;)
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
lekker bezig geweest Gerard, ze zullen gesmuld hebben van je broodjes
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Lekker Gerard!! En hoe vind je het eindresultaat van deze PP?
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
417
Mooi verslag en de PP zzag er erg goed uit, misschien ga ik het toch eens proberen  ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.210
Heerlijk, en wat vonden de gasten?
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.095
hoe deed de big bob het op PP? heb hem liggen maar nog nooit op PP gemaakt.

Edit: PS: verkoop je die tenten ook? ;)
 

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.716
Ziet er lekker uit. En wat zul jij 's avonds ook naar rookhout geroken hebben. Ik ruik mezelf al als de boel in de buitenlucht staat, dus met zo'n tent vol met rook zal zijn sporen achterlaten  :D
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.032
De gasten vonden het geweldig. Vooral de familieleden die het kennen stonden al tijdens het pullen te smullen.

De big BOB vind ik goed te doen op de PP. Die ga ik vaker gebruiken. Yardbird is ook nog steeds favoriet. De smaak van de PP was gewoon goed, zoals het hoort zeg maar. Het injecteren is echt puur voor het extra vleugje tijdens een wedstrijd, anders is het niet nodig voor mij :)

Die tent is niet te koop. Kreeg via Twitter ook al vragen. Maar als ie te koop zou zijn kost ie al gauw 350 tot 500 euro denk ik.... Hele goeie tent is het. Mocht je een primo tent willen daar kan ik je wel in voorzien ;) die kost ? 334,95 incl btw.

Ik rook inderdaad als een gerookte paling 's avonds! De tent vanmiddag ook enorm. Dat gaat er niet meer uit denk ik, want volgende keer staat er weer een Q onder ;D
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Erg mooie sessie Gerard.
Ziet er smakelijk, en sappig uit hoor  :)

Heb je alle 3 de PP's apart getemperatuurd(t)? , en kwam het een beetje in elkaars buurt uit ?
(ik wil morgen 2 PP's maken, maar heb maar 1 food sensor, vandaar mijn vraag)

Mac
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.032
Heb alle drie apart getemperatuurd ja. Kwamen redelijk gelijk uit. Heb t niet bijgehouden. En toen ik gebeld werd, ik was namelijk even boodschappen doen, dat de thermometer 85 aangaf ben ik zsm naar huis gegaan en zat er al een over de 88. De snelle methode is echt snel....
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Ok?, thx Gerard.

Mijn 2 PP, zijn van vrijwel hetzelfde gewicht (2,3 kg),en ondanks dat het geen garantie is, verwacht ik well dat ze in de buurt van elkaars temp zullen ziten.

Mac
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
455
Heel erg mooi en ook heel lekker zo te zien !

Welke saus heb je op de pp zitten ? Ze ziet er geel uit en tot nu toe heb ik alleen nog maar rode sausen gezien op foto's hier ?
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Carolina Mustard Sauce is toch echt geel hoor ;)
 

HHR

Pitmaster
 
 
 
Berichten
613
Ziet er goed uit Gerard.  ;D
Ik heb binnenkort ook een feestje, schoonouders 50 jaar getrouwd en dan wil ik ook een pp gaan maken.
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.032
noskos zei:
Carolina Mustard Sauce is toch echt geel hoor ;)

Inderdaad Carolina mustardsaus. Volgens recept van big bob gibson. Is bij de familie favoriet op PP. Ook gemaakt toen ik mijn eerste PP maakte en als ik het tegenwoordig niet maak bij de PP zeggen ze: "hey, geen mustard sauce?"
 
Bovenaan Onderaan