- Berichten
- 577
Gister heb ik na wat wikken en wegen eindelijk de speksteen gekocht. Met het lekkere weer besloten om deze even te testen.
Aangezien de speksteen perfect is voor (smash) burgers dacht ik dat het een goed idee was om haar hier mee te ontmaagden.
Ik had eerder al de double joy burger via het recept van noskos en nasq gemaakt, maar niet met de speksteen.
Eerst een eitje losgeklopt en daarna een halve rode ui versnipperd. Daarna knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, paneermeel, verse platte peterselie en natuurlijk het rundergehakt toevoegd.
Van het gehaktmengsel vervolgens een quater pounder en balletje van 70 gram voor de smash burger gedraaid. Toen kwam ik er achter dat ik nog gehakt over had. Toen ben ik maar voor de triple joy gegaan en nog een bal gedraaid
Het gehakt daarna weer in de koelkast gedaan.
Daarna heb ik de kamado joe aangestoken en de speksteen mee op laten warmen aangezien het vrij lang duurt voordat zij op temperatuur is.
Eerst begonnen met het grillen van het broodje. Daarna het spek gedaan.
Vervolgens eerst de quarter pounder op de speksteen gelegd aangezien die eenmaal dikker is dan een smashburger.
Uiteraard nog wat cheddar over de burgers.
Toen kwam ik er achter dat ik vergeten was om de saus te maken. Heel snel mayo, bbq saus en siracha gemengd.
Vervolgens kon ik het broodje gaan bouwen met als eindresultaat:
Echt een joekel van een apparaat (misschien wel iets TE). Hij was echt heerlijk, maar een beetje lastig eten
De speksteen was wel echt top! Het duurt even voordat het warm is, maar de korst op het broodje, spek en de burgers waren geweldig.
Als je twijfelt...kopen!
Aangezien de speksteen perfect is voor (smash) burgers dacht ik dat het een goed idee was om haar hier mee te ontmaagden.
Ik had eerder al de double joy burger via het recept van noskos en nasq gemaakt, maar niet met de speksteen.
Eerst een eitje losgeklopt en daarna een halve rode ui versnipperd. Daarna knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, paneermeel, verse platte peterselie en natuurlijk het rundergehakt toevoegd.
Van het gehaktmengsel vervolgens een quater pounder en balletje van 70 gram voor de smash burger gedraaid. Toen kwam ik er achter dat ik nog gehakt over had. Toen ben ik maar voor de triple joy gegaan en nog een bal gedraaid

Het gehakt daarna weer in de koelkast gedaan.
Daarna heb ik de kamado joe aangestoken en de speksteen mee op laten warmen aangezien het vrij lang duurt voordat zij op temperatuur is.
Eerst begonnen met het grillen van het broodje. Daarna het spek gedaan.
Vervolgens eerst de quarter pounder op de speksteen gelegd aangezien die eenmaal dikker is dan een smashburger.
Uiteraard nog wat cheddar over de burgers.
Toen kwam ik er achter dat ik vergeten was om de saus te maken. Heel snel mayo, bbq saus en siracha gemengd.
Vervolgens kon ik het broodje gaan bouwen met als eindresultaat:
Echt een joekel van een apparaat (misschien wel iets TE). Hij was echt heerlijk, maar een beetje lastig eten

De speksteen was wel echt top! Het duurt even voordat het warm is, maar de korst op het broodje, spek en de burgers waren geweldig.
Als je twijfelt...kopen!