BasBQ
Beef en Steak

Tot welke temperatuur koud roken?

 

Roland

Stoker
Berichten
414
Ik vroeg mij af tot welke buitentemperatuur jullie nog koud roken met een csg?

Ik had namelijk een zalmfilet van een 600 gr voorbereid om koud te roken maar totaal niet gedacht aan de buitentemperatuur en aangezien het hier nu een 14-15 ° is dacht ik dat het niet zo'n goed idee was? hem heb dan maar warm gerookt en als ik toch bezig was nog wat worst, hamburgers en zout meegerookt.
 
Je kan koud roken zolang dat uw te roken product niet boven 25 gr komt.
Dus de grote en massa van de rookruimte speelt meer mee dan buiten temperatuur.
 
Wat @Ghost zegt.

Zolang je je kamado nu niet in de volle zon hebt staan lukt het nog wel, als volgende week de temperatuur echt richting 20 + gaat dan houd het op.
 
Bak met ijsklontjes in je dome koelt ook de boel nog wel
 
ok bedankt. Ook al is het gepekeld, we hebben het toch over 8-10 u roken en was bang dat het op die tijd toch zou kunnen bederven bij hogere temp
 
Das waar ,maar uit is hij hier nog niet gegaan.

En als je csg niet te hoog vult dan is de kans op overslaan ook klein.
 
Snachts koud roken, heb ik nog niet gedaan maar kan dan nog wel met deze temperaturen..?
Is telkens rond de 11 a 12 graden.

Mijn voorraad is op 🤣
 
Laatst bewerkt:
Dat zou moeten kunnen. Echter met zalm zou ik voorzichtig zijn. Je kan altijd je roostertemperatuur (achteraf) even bekijken, dan weet je tenminste hoe of wat.

Ik lees ook wel eens dat er koelelementen in de dome gedaan worden om de temperatuur laag te houden. Nog nooit gedaan, maar zal ook wel werken.
 
Dat zou moeten kunnen. Echter met zalm zou ik voorzichtig zijn. Je kan altijd je roostertemperatuur (achteraf) even bekijken, dan weet je tenminste hoe of wat.

Ik lees ook wel eens dat er koelelementen in de dome gedaan worden om de temperatuur laag te houden. Nog nooit gedaan, maar zal ook wel werken.
ja.. ik ben graag voorzichtig vandaar de vraag 😄
 
@Veluwse Bob heb vorige week gerookt en omdat ik ook niet op mijn gemak was met de temperaturen heb ik mijn draadloze thermometer tussen de 2 stukken zalm gelegd.
Het verschil met de buitenlucht was plusminus 6°, moet wel zeggen dat mijn mandje een centimeter of 10 hoger stond dan gewoonlijk omdat ik de overschot aan kolen opzij had gedaan zodat er een goeie zuurstofstroom was. Ik denk dat het anders misschien nog een graadje minder ging zijn.
 
ik heb ook vorige week zalm koud gerookt nachts en. een bak met koel element erin gelegd ging prima.
 
Oh ja… mijn voorraad is ook bijna op en ik vroeg mezelf ook af of het nog wel kon.
Misschien de komende week een nachtje roken…
 
Ik steek hem met dit weer rond 22.u aan. Heb je nog even de tijd om te kijken of hij goed blijft smeulen. Rond 00.00 ga ik meestal naar bed en de volgende ochtend is het stukje zalm pas weer in beeld. Nog nooit gehad dat hij uitging en of oversloeg..

(Heb wel eens gedacht en geprobeerd om een 2e csg er naast te zetten om meer rook te genereren. Dan gaat er steevast 1 uit. Geen optie dus. )
 
Terug
Bovenaan Onderaan