BasBQ
Beef en Steak

Tot welke temperatuur koud roken?

 

Roland

Stoker
Berichten
397
Ik vroeg mij af tot welke buitentemperatuur jullie nog koud roken met een csg?

Ik had namelijk een zalmfilet van een 600 gr voorbereid om koud te roken maar totaal niet gedacht aan de buitentemperatuur en aangezien het hier nu een 14-15 ° is dacht ik dat het niet zo'n goed idee was? hem heb dan maar warm gerookt en als ik toch bezig was nog wat worst, hamburgers en zout meegerookt.
 
Je kan koud roken zolang dat uw te roken product niet boven 25 gr komt.
Dus de grote en massa van de rookruimte speelt meer mee dan buiten temperatuur.
 
Wat @Ghost zegt.

Zolang je je kamado nu niet in de volle zon hebt staan lukt het nog wel, als volgende week de temperatuur echt richting 20 + gaat dan houd het op.
 
Bak met ijsklontjes in je dome koelt ook de boel nog wel
 
ok bedankt. Ook al is het gepekeld, we hebben het toch over 8-10 u roken en was bang dat het op die tijd toch zou kunnen bederven bij hogere temp
 
Das waar ,maar uit is hij hier nog niet gegaan.

En als je csg niet te hoog vult dan is de kans op overslaan ook klein.
 
Terug
Bovenaan Onderaan