BasBQ
Beef en Steak

Tonijnsteak

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
De laatste tijd had ik iets met vis. (volgens mij had ik te veel water binnen gekregen in Zweden en Noorwegen afgelopen zomervakantie)

1 daarvan was deze tonijn steak die ik jullie niet wil onthouden.
Zo simpel, maar ? zo lekker.

Zorg wel dat je een goede kwaliteit verse tonijn kan bemachtigen, anders is het echt zonde, en kom je niet in de buurt van wat het zou moeten zijn.

29797940051_1ccbd445b7_n.jpg


Ik heb de steak ingesmeerd met een heel dun laagje olie, om de sesamzaadjes te laten plakken.

29797935901_be2ea3e2c4_n.jpg


Vervolgens niet langer dan 1 minuut (en 10 sec) op 200?C op beide zijdes op het rooster direct boven het vuur.

29797933181_90b6f40e83_n.jpg


Dan is het alleen nog maar de soyasaus, en wasabi mayonaise maken (of kopen), en serveren.

Ik vind dit h?t lekkerste visgerecht dat ik ooit heb gegeten. (en idd ik eet te weinig vis)

29881261255_6393fdc8d3.jpg


Meer details kan je eventueel op mijn blog vinden.
https://www.macsbbqpit.com/tonijnsteak-tataki-in-sesamkorst/

Mac
 
Ziet er weer overheerlijk uit hoor
 
Mooi bordje Mac, lijkt bijna wel een reclamefoto
 
Heel mooi !!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Lekker hoor
 
Nice nice nice. Wat ziet dat er geweldig uit.
Inderdaad net een reclame foto.
Maar dan wel een van een top restaurant.

En dat het gesmaakt heeft geloof ik graag.de tonijn ziet er goed uit.
Bij vis is versheid altijd heel belangrijk vind ik. Je proeft het.
 
dat ziet er weer prachtig uit, geloof gelijk dat je ervan genoten hebt
 
Zou je dit met sushi grade tonijn kunnen maken? Dat zie ik namelijk regelmatig bij de Hanos.
 
Lowietje, ik ben van mening dat je juist deze kwaliteit wilt gebruiken.

"Veel handelaren verkopen vis met het label "sashimi-grade" om aan te geven dat de vis vers genoeg is om ongekookt te kunnen eten"

Mac
 
Wat vreselijk zonde om zo'n mooi stuk vis zo te verpesten zeg. En dan ook nog zo halfwas presenteren. Jammer. Nou ja, volgende keer beter natuurlijk. Het zal langzaamaan vast beter lukken naarmate je bedrevener wordt op de BBQ.

<draait zich groen van jaloezie af en gaat weer aan het werk>
 
Ik zie ook nog heel veel verbeterpunten met het gerecht en je presentatie.. not!! Op mijn to-do lijstje dan maar...
Grz.
 
Arghhhhh.....zit ik toch weer bijna mijn scherm af te likken...
Foei, wat ziet dat er lekker uit.
Vraagje, wat voor (zwart en wit) sesamzaad heb je gebruikt?
(ik vermoed ongeroosterd)
 
Hoi Jorte

Ongeroosterd idd.
In principe krijgt het wel wat mee van boven het vuur, maar je kunt natuurlijk wel vooraf roosteren.
Ik zou zeggen probeer het eens, en laat het weten.

Mac
 
Lekker hoor Marcel, gegrilde VERSE tonijn is en blijft erg lekker. Gaat op de ToDo (misschien al dit weekend als voorgerecht).
Bleven de sesamzaadjes niet aan je rooster plakken?
 
Ziet er goed uit! Mooi bord ook! 😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan