BasBQ
Beef en Steak

Tonijnsteak

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
De laatste tijd had ik iets met vis. (volgens mij had ik te veel water binnen gekregen in Zweden en Noorwegen afgelopen zomervakantie)

1 daarvan was deze tonijn steak die ik jullie niet wil onthouden.
Zo simpel, maar ? zo lekker.

Zorg wel dat je een goede kwaliteit verse tonijn kan bemachtigen, anders is het echt zonde, en kom je niet in de buurt van wat het zou moeten zijn.



Ik heb de steak ingesmeerd met een heel dun laagje olie, om de sesamzaadjes te laten plakken.



Vervolgens niet langer dan 1 minuut (en 10 sec) op 200?C op beide zijdes op het rooster direct boven het vuur.



Dan is het alleen nog maar de soyasaus, en wasabi mayonaise maken (of kopen), en serveren.

Ik vind dit h?t lekkerste visgerecht dat ik ooit heb gegeten. (en idd ik eet te weinig vis)



Meer details kan je eventueel op mijn blog vinden.
https://www.macsbbqpit.com/tonijnsteak-tataki-in-sesamkorst/

Mac
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.374
Nice nice nice. Wat ziet dat er geweldig uit.
Inderdaad net een reclame foto.
Maar dan wel een van een top restaurant.

En dat het gesmaakt heeft geloof ik graag.de tonijn ziet er goed uit.
Bij vis is versheid altijd heel belangrijk vind ik. Je proeft het.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
dat ziet er weer prachtig uit, geloof gelijk dat je ervan genoten hebt
 

Lowietje72

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.684
Zou je dit met sushi grade tonijn kunnen maken? Dat zie ik namelijk regelmatig bij de Hanos.
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Lowietje, ik ben van mening dat je juist deze kwaliteit wilt gebruiken.

"Veel handelaren verkopen vis met het label "sashimi-grade" om aan te geven dat de vis vers genoeg is om ongekookt te kunnen eten"

Mac
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.122
Wat vreselijk zonde om zo'n mooi stuk vis zo te verpesten zeg. En dan ook nog zo halfwas presenteren. Jammer. Nou ja, volgende keer beter natuurlijk. Het zal langzaamaan vast beter lukken naarmate je bedrevener wordt op de BBQ.

<draait zich groen van jaloezie af en gaat weer aan het werk>
 

Marcozld

Stoker
 
Berichten
392
Ik zie ook nog heel veel verbeterpunten met het gerecht en je presentatie.. not!! Op mijn to-do lijstje dan maar...
Grz.
 

Jorte

Pitmaster
 
 
Berichten
950
Arghhhhh.....zit ik toch weer bijna mijn scherm af te likken...
Foei, wat ziet dat er lekker uit.
Vraagje, wat voor (zwart en wit) sesamzaad heb je gebruikt?
(ik vermoed ongeroosterd)
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Hoi Jorte

Ongeroosterd idd.
In principe krijgt het wel wat mee van boven het vuur, maar je kunt natuurlijk wel vooraf roosteren.
Ik zou zeggen probeer het eens, en laat het weten.

Mac
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.601
Lekker hoor Marcel, gegrilde VERSE tonijn is en blijft erg lekker. Gaat op de ToDo (misschien al dit weekend als voorgerecht).
Bleven de sesamzaadjes niet aan je rooster plakken?
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Bleven de sesamzaadjes niet aan je rooster plakken?

Nope. (ik had een heel dun filmlaagje olie op de tonijn gedaan, zodat ze wat zouden plakken aan de tonijn)

Mac
 
Bovenaan Onderaan