Het is lang geleden dat ik wat gepost heb, maar met een tijdelijke verhuizing naar een flat in afwachting van de nieuwbouwwoning is er een tijdje niet heel veel gebbqed. Maar we zijn alweer een tijdje up and running dus ik dacht ik ga maar weer eens wat posten.
We zijn lekker aan het uitsloven vandaag met eerst al loaded nachos en later vandaag nog wat pizza's maken, maar dit "tussen gerecht" blijft een topper hier in huis.
Onwijs simpel maar onwijs lekker...
Recept:
-Tonijn, ik heb meestal een moot van 300-400gram
-Rasp de zest van 1 limoen, 1 citroen en 1 sinasappel.
-Snijd de moot in plakken en doe er eventueel een rub op, daarna het mengsel van de zest erop doen.
-Laat de BBQ (ik gebruik een soapstone, maar het kan ook op gietijzer) belachelijk heet worden.
-De tonijn erop leggen, ik doe normaal ongeveer 10-20 sec per kant
-Haal de tonijn eraf en smeer de bovenkant in met een laagje chilisaus en trancheer de tonijn.
-Leg de plakjes op een bord, verkruimel wat wasabi noten en doe die er overheen.
Stokjes klaar en smullen maar !
We zijn lekker aan het uitsloven vandaag met eerst al loaded nachos en later vandaag nog wat pizza's maken, maar dit "tussen gerecht" blijft een topper hier in huis.
Onwijs simpel maar onwijs lekker...
Recept:
-Tonijn, ik heb meestal een moot van 300-400gram
-Rasp de zest van 1 limoen, 1 citroen en 1 sinasappel.
-Snijd de moot in plakken en doe er eventueel een rub op, daarna het mengsel van de zest erop doen.
-Laat de BBQ (ik gebruik een soapstone, maar het kan ook op gietijzer) belachelijk heet worden.
-De tonijn erop leggen, ik doe normaal ongeveer 10-20 sec per kant
-Haal de tonijn eraf en smeer de bovenkant in met een laagje chilisaus en trancheer de tonijn.
-Leg de plakjes op een bord, verkruimel wat wasabi noten en doe die er overheen.
Stokjes klaar en smullen maar !