- Berichten
- 5.107
Dit jaar zal een tripje naar München er wel niet in zitten. Derhalve enige inspiratie uit de Freistaat Bayern in dit verslag gelegd.
Gerecht:
- Tomahawk steak.
- Kartoffelsalat
- Kräuterdressing
- Bratpaprika
Vanmorgen de voorbereidingen voor de aardappelsalade en de kruidendressing gemaakt.
receptuur is op basis een van de 2348 recepten van Deutsche kartoffelsalat.
De dressing is een duitse variant van Chimichurri.
http://www.huettenhilfe.de/rezept-krautermarinade-fur-rindersteaks_2520.html
Tomahawk steak. 1100 gram.
Deze, na laten luchten en op temperatuur laten komen, gerubt met een mengsel van 1,5 etl gemalen zwarte en bonte peper, 2 tl knoflookpoeder, 1,5 tl mosterpoeder en 0,5 tl gerookte paprika.
Omdat de Q nog niet goed was de steak tegen uitdroging beschermd met een Weissen, afkomstig uit de oudste brouwerij van Bayern in de stad Freising.
De Q voorbereid op indirect. Twee mandjes kokosbriketten. Dome temp. 140 C. Roostertemp nabij de steak 125 C.
Het "handvat" van de steak maar ff ingepakt. Twee kerntemperatuur probes gestoken.
Na exact 1h is de steak ready. Kerntemperaturen 47 C.
In de tussen tijd een bus houtskool heet gestookt.
Steak eraf gehaald en in folie gelegd. Houtskool bij de briketten en deze direct onder de seargrate gezet.
Kerntemperatuur loopt in 12' rusttijd op tot 53C. Stress.
Onder tussen de bratpaprika's in de skillet en wat andere groentjes op de Q.
Na 12'de steak geseared. Durfde ivm de oplopende kerntemperatuur niet langer te wachten. Dome temperatuur 220 C.
Helaas geen foto van de grillmarks. Foto's maken en werken gaat niet altijd samen.
En dan, de opmaak voor de wedstrijdfoto. Hele middag zon, maar ten tijde van de opmaak wederom bewolkt.
Om in stijl te blijven voor het decorum de tomahawk ondersteund met ander bijltje. Als extra smaakje een Spaten uit München erbij genuttigd.
En dan het grote genieten.
Bedankt voor jullie aandacht.
Gerecht:
- Tomahawk steak.
- Kartoffelsalat
- Kräuterdressing
- Bratpaprika
Vanmorgen de voorbereidingen voor de aardappelsalade en de kruidendressing gemaakt.
receptuur is op basis een van de 2348 recepten van Deutsche kartoffelsalat.
De dressing is een duitse variant van Chimichurri.
http://www.huettenhilfe.de/rezept-krautermarinade-fur-rindersteaks_2520.html
Tomahawk steak. 1100 gram.
Deze, na laten luchten en op temperatuur laten komen, gerubt met een mengsel van 1,5 etl gemalen zwarte en bonte peper, 2 tl knoflookpoeder, 1,5 tl mosterpoeder en 0,5 tl gerookte paprika.
Omdat de Q nog niet goed was de steak tegen uitdroging beschermd met een Weissen, afkomstig uit de oudste brouwerij van Bayern in de stad Freising.
De Q voorbereid op indirect. Twee mandjes kokosbriketten. Dome temp. 140 C. Roostertemp nabij de steak 125 C.
Het "handvat" van de steak maar ff ingepakt. Twee kerntemperatuur probes gestoken.
Na exact 1h is de steak ready. Kerntemperaturen 47 C.
In de tussen tijd een bus houtskool heet gestookt.
Steak eraf gehaald en in folie gelegd. Houtskool bij de briketten en deze direct onder de seargrate gezet.
Kerntemperatuur loopt in 12' rusttijd op tot 53C. Stress.

Onder tussen de bratpaprika's in de skillet en wat andere groentjes op de Q.
Na 12'de steak geseared. Durfde ivm de oplopende kerntemperatuur niet langer te wachten. Dome temperatuur 220 C.
Helaas geen foto van de grillmarks. Foto's maken en werken gaat niet altijd samen.
En dan, de opmaak voor de wedstrijdfoto. Hele middag zon, maar ten tijde van de opmaak wederom bewolkt.
Om in stijl te blijven voor het decorum de tomahawk ondersteund met ander bijltje. Als extra smaakje een Spaten uit München erbij genuttigd.
En dan het grote genieten.
Bedankt voor jullie aandacht.