BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk steak met Beierse accenten

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.654
Dit jaar zal een tripje naar München er wel niet in zitten. Derhalve enige inspiratie uit de Freistaat Bayern in dit verslag gelegd.

Gerecht:
- Tomahawk steak.
- Kartoffelsalat
- Kräuterdressing
- Bratpaprika

Vanmorgen de voorbereidingen voor de aardappelsalade en de kruidendressing gemaakt.
receptuur is op basis een van de 2348 recepten van Deutsche kartoffelsalat.
De dressing is een duitse variant van Chimichurri.
http://www.huettenhilfe.de/rezept-krautermarinade-fur-rindersteaks_2520.html

IMG_3939.JPG
IMG_3940.JPG
IMG_3941.jpg


IMG_3942.JPG


Tomahawk steak. 1100 gram.
Deze, na laten luchten en op temperatuur laten komen, gerubt met een mengsel van 1,5 etl gemalen zwarte en bonte peper, 2 tl knoflookpoeder, 1,5 tl mosterpoeder en 0,5 tl gerookte paprika.
Omdat de Q nog niet goed was de steak tegen uitdroging beschermd met een Weissen, afkomstig uit de oudste brouwerij van Bayern in de stad Freising.

IMG_3943.JPG
IMG_3944.JPG


De Q voorbereid op indirect. Twee mandjes kokosbriketten. Dome temp. 140 C. Roostertemp nabij de steak 125 C.
Het "handvat" van de steak maar ff ingepakt. Twee kerntemperatuur probes gestoken.

IMG_3948.jpg
IMG_3950.jpg


Na exact 1h is de steak ready. Kerntemperaturen 47 C.
In de tussen tijd een bus houtskool heet gestookt.
Steak eraf gehaald en in folie gelegd. Houtskool bij de briketten en deze direct onder de seargrate gezet.
Kerntemperatuur loopt in 12' rusttijd op tot 53C. Stress. o_O
Onder tussen de bratpaprika's in de skillet en wat andere groentjes op de Q.

IMG_3951.JPG


Na 12'de steak geseared. Durfde ivm de oplopende kerntemperatuur niet langer te wachten. Dome temperatuur 220 C.
Helaas geen foto van de grillmarks. Foto's maken en werken gaat niet altijd samen.

IMG_3952.jpg


En dan, de opmaak voor de wedstrijdfoto. Hele middag zon, maar ten tijde van de opmaak wederom bewolkt.
Om in stijl te blijven voor het decorum de tomahawk ondersteund met ander bijltje. Als extra smaakje een Spaten uit München erbij genuttigd.

IMG_3956c.jpg


En dan het grote genieten.

IMG_3958.JPG


Bedankt voor jullie aandacht.
 
Zeer geslaagde combi. Steak ziet er top uit.
 
Op vakantie im Hintergarten, helemaal niet vervelend.
 
Fijn verslag om te lezen met mooie producten en foto's!
Zal vast gesmaakt hebben, en het plaatje voor de wedstrijd ziet er top uit(y)
 
Laatst bewerkt:
zo, dat is wat je noemt "helemaal af"
het zit er werkelijk fantastisch uit zeg.

als je staand op de foto was gegaan was je lederhosen ook te zien 😂
 
Grossartig Herr Peter, das ist jadoch ein sehr Geiler Steak! Mach mir auch ein Bier dazu Bitte!

Sehr viel glück beim Foto Wettbewerb dieser monat!
 
Dat is me een beste steak geworden. En een mooie cuisson. De Duitse bijgerechten zijn ook mooi gekozen. Krijg er honger van. Mooie eindfoto en het plaatje van de pitmaster die zit te genieten zegt genoeg.
Dat moet smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan