BasBQ
Beef en Steak

Tomaaaaa-hawk!!

 

TheJoster

Stoker
Berichten
416
Lekker weer dus 'the hawk' kon uit de koeling.. Besloten ut weer es op mijn gas Que te maken.. Normaal ben ik van de reverse sheer maar ik dacht.. 'Doe is gek!'.
Dus deze keer hoog en hot hot hot tot de 35c en toen af bakken op lager vuur..
'The hawk' eerst met grof zeezout in gesmeerd met wat rodewijn om het zout te laten plakken (goede reden om de fles te openen :p).
Toen eerst 5-10 min op elke kant dicht schroeien en daarna zwartepeper en snufje Chili poeder en verder garen (op hoog vuur schijnt de peper te kunnen gaan verbranden en het vlees bitter te maken, vandaar na de eerste schroei pas).
Op 52c de folie in voor 10-12min..
Samen met groente en wat aardappel blokjes en smullen maar..

Snufje Chili was erg lekker.. Volgende keer wel eerder er af, vond um te gaar na de folie.. Blijft aftasten met een dikker stuk vlees..

Oh en de puntneus was in der nopjes over der kluif :-D
4484c9a224c3eaeb13e9c3419cc98840.jpg
1e3c19f373bf0d461bf7fe2037ffd984.jpg
5e34d0e791ee06f6b39928c62f4ec360.jpg
4d2ca76b6c73b9e8114ef2c8f566ece9.jpg
41f2ac1fdc85d77f02d7776ce88ba31a.jpg
4a88817af3bfbc4cdbc9ce3b6b4611cf.jpg


Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Nice! Ik ga zaterdag eindelijk eentje doen. Kadootje van mezelf voor mijn verjaardag

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
MarcovdK zei:
Nice! Ik ga zaterdag eindelijk eentje doen. Kadootje van mezelf voor mijn verjaardag

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Ze zijn ook zoooo lekker!! Wel ff delen anders is ut nie gebeurd! :)

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Jup ze krijgt um ook niet om op te kouwen.. We houden het bot vast en ze trekt het vlees en kraakbeen er af..

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
SilverFox zei:
eikie zei:
Was het geven van gekookte/gegrilde botten aan een hond niet gevaarlijk, in verband met het makkelijker versplinteren?

https://www.hokamix.nl/blog/bbq-geen-afgekloven-botten-voor-de-hond/
Grappig, ik heb precies een zelfde soort verhaal gehoord maar dan over kippebotjes, de rest mocht dan wel weer..... Schiet lekker op :D :D :D
Alle dragende botten zijn link voor huisdieren (versplinteren ivm hardheid) ook ongekookt. Maar als je niet dragende botten (ribben enzo) kookt of bakt dan maak je die hard en broos. Ook dat is dan weer link..

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Ziet er lekkerrrrr uit  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan