- Berichten
- 3.153
De afgelopen 4 weken heb ik de BBQ activiteiten op een wat lager pitje gehad i.v.m. mijn werk.
Vandaag toch de tijd gehad om even "ouderwets" baby back ribs te roken door middel van de 3-2-1 methode, inmiddels de 60e BBQ sessie van kalenderjaar 2013!
(tijden wat aangepast i.v.m. dikte van de ribbels: 3-1,5-0,45u)
2 ribbels waren van Sligro, de andere 2 uit de blauwe doos van Makro.
Ze waren om te zuigen....zie ook de foto's van de sessie.....
Bereiding was als volgt:
Gisterenavond in de Butt Rub gezet en via vacu?m mooi laten intrekken tot vanochtend.
Na 3 uur roken met een mix van hickory en kersenhout de ribbels ingepakt in aluminiumfolie in een "bedje" van lichte basterd suiker, agave siroop en campina botergoud melange.
Dit trio geeft een special effect en zorgt voor een fraaie smaaksensatie.
Na 1,5u "smoren" de ribbels weer uit de folie en terug op de WSM bij 107C gedurende 20 minuten.
Daarna afgelakt met een 50-50% mix van Blues Hog Barbeque Sauce en Blues Hog Tennessee Red Sauce (voor het scherpe randje!)
Aldus in de lak nog weer terug op de Q om ze ca 25 minuten te karameliseren.
En toen: genieten....
Bedankt voor het kijken!
WSM in actie met rook....
na 3 uurtjes roken
ze zien er gelikt (oeps, gelakt) uit
snijden voor gebruik!
Vandaag toch de tijd gehad om even "ouderwets" baby back ribs te roken door middel van de 3-2-1 methode, inmiddels de 60e BBQ sessie van kalenderjaar 2013!
(tijden wat aangepast i.v.m. dikte van de ribbels: 3-1,5-0,45u)
2 ribbels waren van Sligro, de andere 2 uit de blauwe doos van Makro.
Ze waren om te zuigen....zie ook de foto's van de sessie.....
Bereiding was als volgt:
Gisterenavond in de Butt Rub gezet en via vacu?m mooi laten intrekken tot vanochtend.
Na 3 uur roken met een mix van hickory en kersenhout de ribbels ingepakt in aluminiumfolie in een "bedje" van lichte basterd suiker, agave siroop en campina botergoud melange.
Dit trio geeft een special effect en zorgt voor een fraaie smaaksensatie.
Na 1,5u "smoren" de ribbels weer uit de folie en terug op de WSM bij 107C gedurende 20 minuten.
Daarna afgelakt met een 50-50% mix van Blues Hog Barbeque Sauce en Blues Hog Tennessee Red Sauce (voor het scherpe randje!)
Aldus in de lak nog weer terug op de Q om ze ca 25 minuten te karameliseren.
En toen: genieten....

Bedankt voor het kijken!
WSM in actie met rook....

na 3 uurtjes roken

ze zien er gelikt (oeps, gelakt) uit

snijden voor gebruik!
