L
Lasklus
Gast
Zoals in mijn voorstel topic reeds aangegeven ben ik zelf hobby bbqer en eigenaar van een innovatief lasbedrijf.
Zoekfunctie op titanium heeft me niet veel opgeleverd, zoals ik al dacht dus ik bouw het even uit hier.
Regelmatig krijg ik de vraag om een nieuw rooster te maken, en zelf heb ik al en 2 keer mijn roosters (zowel vleesrooster als kolen rooster) vervangen.
Aangezien mijn bedrijf koploper in europa is op het gebied van titanium lassen kwam ik een paar maanden geleden, net voor het bbq seizoen (voor mij dan) op het idee om een een proto rooster van titanium te maken.
Ik heb hier wat testen mee gedaan en zoals verwacht houd dit bijzonder goed.
De voordelen van titanium zijn voornamelijk de corrosiebestendigheid en als tweede komt het veel hogere smeltpunt als bijvoorbeeld Rvs (1100 graden tegenover bij 1700 graden), hierdoor is het veel beter bestand tegen hitte en de negatieve effecten daarvan.
Daarnaast is het schoonmaken van een titanium rooster veel makkelijker en is het materiaal volledig hypoallergeen.
Het proto heb ik zelf op mijn bbq gelegd tijdens meerdere keren bbqen deze zomer en deze ziet er na schoonmaken met water en afwasmiddel nog vrijwel nieuw uit.
De verhouding sterkte/ gewicht zou ook een voordeel kunnen zijn, maar alleen als hiermee bij ontwerp rekening word gehouden.
Het grote nadeel van titanium materiaal, en dan ook vooral van het bewerken ervan zijn de kosten, een roostertje van titanium custom (laten) maken is denk ik voor niemand interessant.
Daarom willen we het via de merken op de markt brengen zodat er een soort collectief ontstaat en de prijzen naar beneden kunnen.
Om de reden heb ik daarom uiteindelijk contact opgenomen met een aantal gerenommeerde bbq merken en dit loopt nog steeds.
Deze merken zijn erg geinterreseerd en nieuwsgierig maar er rijzen vragen en er moet getest worden met proto's.
Uiteindelijk is het de bedoeling om een titanium rooster geen standaard te laten worden met de daarbij behorende prijzen maar een accessoire voor fanatieke bbqers die wat anders willen en ik denk die op een forum over dit onderwerp te vinden.
De roosters zijn dan via de merken te verkrijgen en uiteindelijk hebben jullie hier dus mogelijk profijt van.
Ik heb dan ook een aantal vragen waarop ik hoop dat ervaren bbqers mij antwoorden kunnen geven, dit wil ik terug koppelen naar de merken om zo tot de conclusie te komen of dit idee zinvol is.
- Wat denk je van een titanium rooster in het algemeen?
- Zou je zelf interesse hebben in zo'n rooster.
- Wat voor prijs mag zo'n rooster dan hebben, hoeveel keer de prijs van een standaard rooster?
Alvast bedankt!
Zoekfunctie op titanium heeft me niet veel opgeleverd, zoals ik al dacht dus ik bouw het even uit hier.
Regelmatig krijg ik de vraag om een nieuw rooster te maken, en zelf heb ik al en 2 keer mijn roosters (zowel vleesrooster als kolen rooster) vervangen.
Aangezien mijn bedrijf koploper in europa is op het gebied van titanium lassen kwam ik een paar maanden geleden, net voor het bbq seizoen (voor mij dan) op het idee om een een proto rooster van titanium te maken.
Ik heb hier wat testen mee gedaan en zoals verwacht houd dit bijzonder goed.
De voordelen van titanium zijn voornamelijk de corrosiebestendigheid en als tweede komt het veel hogere smeltpunt als bijvoorbeeld Rvs (1100 graden tegenover bij 1700 graden), hierdoor is het veel beter bestand tegen hitte en de negatieve effecten daarvan.
Daarnaast is het schoonmaken van een titanium rooster veel makkelijker en is het materiaal volledig hypoallergeen.
Het proto heb ik zelf op mijn bbq gelegd tijdens meerdere keren bbqen deze zomer en deze ziet er na schoonmaken met water en afwasmiddel nog vrijwel nieuw uit.
De verhouding sterkte/ gewicht zou ook een voordeel kunnen zijn, maar alleen als hiermee bij ontwerp rekening word gehouden.
Het grote nadeel van titanium materiaal, en dan ook vooral van het bewerken ervan zijn de kosten, een roostertje van titanium custom (laten) maken is denk ik voor niemand interessant.
Daarom willen we het via de merken op de markt brengen zodat er een soort collectief ontstaat en de prijzen naar beneden kunnen.
Om de reden heb ik daarom uiteindelijk contact opgenomen met een aantal gerenommeerde bbq merken en dit loopt nog steeds.
Deze merken zijn erg geinterreseerd en nieuwsgierig maar er rijzen vragen en er moet getest worden met proto's.
Uiteindelijk is het de bedoeling om een titanium rooster geen standaard te laten worden met de daarbij behorende prijzen maar een accessoire voor fanatieke bbqers die wat anders willen en ik denk die op een forum over dit onderwerp te vinden.
De roosters zijn dan via de merken te verkrijgen en uiteindelijk hebben jullie hier dus mogelijk profijt van.
Ik heb dan ook een aantal vragen waarop ik hoop dat ervaren bbqers mij antwoorden kunnen geven, dit wil ik terug koppelen naar de merken om zo tot de conclusie te komen of dit idee zinvol is.
- Wat denk je van een titanium rooster in het algemeen?
- Zou je zelf interesse hebben in zo'n rooster.
- Wat voor prijs mag zo'n rooster dan hebben, hoeveel keer de prijs van een standaard rooster?
Alvast bedankt!
