BasBQ
Beef en Steak

Tiroler.......... SNERT

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.846
Tirol, het eerste waar ik aan moest denken:
Gevolgd door:

Zo de stemming zit er al vroeg in 😁.
Klaar voor het onderwerp van de fotowedstrijd. De Tiroler keuken.
Het zal mijn bekrompen geest zijn, maar bij Tirol denk ik vooral aan wintersport, après-ski en dus ook aan....... Snert!!
Nog even Google geraadpleegd, maar ik hou het lekker bij snert en dan uiteraard bbq style.

Dag 1: Eerst een worstje roken tot 72 graden kern.
20220304_200212.jpg
20220304_200338.jpg
20220304_211132.jpg


Niet voor niets zei ik bbq style, dus ook het spek maar in een marinade zetten van ui, knoflook en provençaalse kruiden.
20220304_202754.jpg
20220304_203442.jpg


Was gelijk een moment om mijn nieuwe vacuümmachine te testen, missie geslaagd 😁.

Ipv de traditionele schouderkarbonade's, heb ik gekozen voor pulled pork. Deze geïnjecteerd en in de rub gezet.
20220304_204815.jpg
20220304_205527.jpg


Dag 2:
Het spek en de procureur mocht wat rook vangen op de Q bij 115 graden.
20220305_090410.jpg


Ondertussen de spliterwten laten weken.
20220305_091930.jpg


Na ruim een uurtje heb ik de stukken vlees in de DO verder laten garen met een klein beetje bouillon. Niet alleen gaat dit sneller, maar je vangt ook al het vocht op.
20220305_105428.jpg
20220305_105738.jpg
20220305_110911.jpg


Nog een paar krabbetjes toegevoegd 😁.

Aangezien ik nu tijd genoeg had, de groente gaan snijden.

20220305_121229.jpg

Ik krijg er nu al trek van.

En toen, een uurtje later was het vlees al klaar.
20220305_121500.jpg
20220305_121900.jpg
20220305_123151.jpg


De pp heb ik ingepakt, de rest mocht afkoelen.

Tijd voor de erwten, 500 gram, samen met 2L runderbouillon.
20220305_123207.jpg
20220305_123237.jpg

20220305_133932.jpg


En wat een fantastisch weer was het gisteren.
Krijg er trek van.
IMG-20220305-WA0011.jpeg


Weer een uurtje later mocht alles in de pot.
20220305_134027.jpg
20220305_135032.jpg
20220305_135026.jpg


En nu geduld..... In de tuin prutsen, af en toe koekeloeren, door de pan roeren, en een leuke middag buiten met je dochter hebben 😁.
20220305_135151.jpg
20220305_140133.jpg



En dan uiteindelijk 4 uur later zag het er zo uit. De hele dag lekker mee bezig geweest.
20220305_170150.jpg
20220305_170147.jpg
20220306_105509.jpg
20220305_153429.jpg


Zo wat een heerlijke dag was dit zo.
De erwtensoep mocht een nachtje afkoelen en indikken. Dit is de volgende dag nog veel lekkerder.
20220306_130425.jpg


En wat was dit lekker. Eerlijk, de laatste foto is niet de beste, maar wat een smaak zat er aan deze soep. Ik heb mijn vader nog de helft meegeven, benieuwd naar zijn reactie. Echt tof om te maken op zo'n dag.

Misschien niet geheel de Tiroler keuken, maar dit is mijn associatie bij Tirol, wintersport en dus snert!!!
 
Laatst bewerkt:
Dat is nog eens een goed gevulde pot soep. Heerlijke bijdrage.
 
Flink gevulde soep! Heerlijk.
Wil ik ook wel de helft van. 😋😋
 
Diepe buiging remco.
Top soep.
Ben niet zo van de snert maar deze ga ik lusten.

Top dag
 
Idd diepe buiging. alleen al het vele werk eraan.
Kan alleen maar lekker zijn.
 
Aardig werkje! Goed bezig!
 
Top gedaan 👍🏻
 
Mooi gerecht, en prima weertje voor een goed kom snert


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ziet er top uit en een geweldige dag om zo lekker buiten te zijn met uiteindelijk deze beloning.
 
Hahaha prachtige combinatie. Snert aan het maken terwijl hij tijdens het wachten een magnum zit te eten. :ROFLMAO:
Wat een heerlijk eindresultaat en succes met de fotowedstrijd.
 
Dat ziet er heerlijk uit Remco, wat een plaatje is dit zeg.

1646650322039.png
 
Schitterend Remco! Ontzettend mooi.
 
Beste compliment ever!

Graag je adres even in pb, zodat ik pannetje kan ophalen volgende keer😎
 
Fantastisch Remco, wat een heerlijkheid in dat pannetje! Dat dappere ijs-etertje is ook een schatje zeg. Heerlijk!
 
Lekker degelijke kost!
 
Lekker hoor, heerlijk eten op een mooie koude dag, rode oortjes, natte neuzen en een warme buik. TOP!
 
Terug
Bovenaan Onderaan