BasBQ
Beef en Steak

Tips om kipfilet sappig te houden

Over het algemeen vind ik de kwaliteit van het vlees bij de appie waar ik ga (XL met eigen slagerij) best goed. Naar de C100 ga ik inderdaad niet voor een goed stuk vleesch ;)

Maar om zeker te zijn zal ik binnenkort wat kipfilet gaan scoren bij de slagerij/poulier en kijken of dat beter is :)
 
Camiel zei:
85?C kern, dan nog 5 minuten op een lage stand en dan nog een sappige kipfilet over houden zou ik bijna een wonder noemen ;)

klinkt mij als een hele hoge kerntemperatuur, zit zelf meestal rond de 70?C kern. Maar goed sappig is natuurlijk een relatief begrip :)

Nog een paar dagen en dan kan ik de exacte waardes doorgeven, ik verdenk mijn ouderwetse ronde vleesthermometer ervan dat hij een kleine afwijking heeft  :)
 
Camiel zei:
85?C kern, dan nog 5 minuten op een lage stand en dan nog een sappige kipfilet over houden zou ik bijna een wonder noemen ;)

klinkt mij als een hele hoge kerntemperatuur, zit zelf meestal rond de 70?C kern. Maar goed sappig is natuurlijk een relatief begrip :)

Ditto!
 
Terug
Bovenaan Onderaan