BasBQ
Beef en Steak

Tip Top Temp.

NielsG

Sprokkelaar
Berichten
48
Zo, vandaag tijd om eens mijn Temp regeling met bi metaal te testen.  1 bakje met weber briketten aan de gang gekregen en met een buiten Temp van 10 graden moet hij op stand 3 staan om naar 110 graden te gaan.

Zo gezegd , zo gedaan ...
ba1b4526aee9c3f149fa6d209f50645b.jpg


8c1618222957d3bc12188db2faf912a0.jpg


b6ed45151aed684fdc4b13ba6ec5519e.jpg


531b5b6c7c654e70fac55338731be6f9.jpg


7543dd70e4f07257e4e839a4f3f7c89c.jpg


Lijkt goed te gaan !

Ik kom erop terug
 
f2fe6211d8b3ad180e37fdca270d8311.jpg


Staat netjes en beetje open, onderste ventilatie dicht zoals in de beschrijving staat.
 
ben erg benieuwd heb ook zo'n ding liggen,maar nog nooit gebruikt.
 
Bbq verplaatst, Temp zakt in. Komt niet goed zo te zien. Dus de onderste schuif iets open gezet

b8b82b554448253729273a077a5b10ad.jpg
 
Ik durf nog geen conclusie te maken. Volgende keer maak ik de onderste schuif open en laat t zo zijn beloop gegaan.  Kolen was op en laatste gedeelte meting vergeten foto te maken ...  maar met 1 bakje weber briketten hou ik t zo dus geen 4uur vol
 
Met de onderste schuif dicht vind ik het niet gek dat de kolen uitgaan.. Waar zou de zuurstof vandaan moeten komen?
 
Ben het met je eens,  maar t staat in de beschrijving....      Volgende keer maar met ons eigen verstand proberen
 
Nu een test met de schuif onder open. Volgens het schema moet de tip top Temp op ongeveer stand 3 staan om op 120 graden te blijven.  Ik heb 1 bakje met oude briketten ( weinig ) aangestoken en na 4 keer corrigeren stond hij op stand 5 en hield de temperatuur perfect vast!  De volgende keldering van Temp was dat ik ging kijken naar de briketten ( er lager er een paar langs de gloed ). Deze erop gelegd en hij ging weer naar 120. Toen was t bedtijd .

Maandag ga ik t testen met een kleine sparerib


125e68c6811529756f1784b4239b0c6f.jpg
 
Tip Top Temp? Conclusie. Werkt perfect ! Schuif onderzijde open en houdt 4 uur op 120 graden met 1 weberbak helemaal vol briketten ( ook van weber ). Ik heb alleen de onderste briketten aangestoken. Daarbovenop de koude briketten 

6e30d2eaff7eeb97a71a6b789ee2e2bb.jpg


c42d3b776b38a799b772fcac5d1fa2da.jpg
 
Dan doet hij waarvoor hij gemaakt is, prima !
Is de dip om ? 09.40 het plaatsen van het vlees?
 
Ziet er prima uit toch. Btw prima ribbels :)
 
Hans zei:
Dan doet hij waarvoor hij gemaakt is, prima !
Is de dip om ? 09.40 het plaatsen van het vlees?


Die dip is inderdaad t plaatsen van de ribs.  De dip met maken foto is het inpakken van de ribs. En kwamen er nog 3 ribs met t glazen

Maar de tip top Temp beveel ik aan
 
Ik heb een weber Original Kettle Premium 57 cm. Hoever moeten de ventilatie openingen open staan als je de Tip Top Temp gebruikt? Ik denk erover om er ook een aan te schaffen.
 
De bovenste moet helemaal open en NIET boven de kolen. Ikzelf doe meestal maar in bakje kolen en daarboven hangt dan de temperatuurmeter in de deksel. De onderste schuif in de bodem maak ik half open.

Nog een tip: maak maar een paar briketten aan en schud koude briketten hierboven op ( als er teveel aan zijn krijg je de Temp bijna niet omlaag ). Hou tekening met 1uur voordat de ingestelde Temp netjes aangehouden wordt. 

Have a nice cook


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Je legt hem er gewoon los bovenop ..  Temp regel je verder met t instelling wieltje.  Deksel laat je op de ketel. Kijken is niet koken he ;)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Los er bovenop. Valt 'ie er niet af dan?

Kijken is inderdaad niet koken. Maar om de zoveel tijd moet je toch dingen doen. Inpakken en zo. Dan moet je dus eerst de tip top er afhalen en dan de deksel omdat hij er los op ligt?
 
Klopt ... is me inderdaad ook al een keer gevallen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan