B
Boelie
Gast
2 weken geleden had ik al eens een tilapia filet direct gegrild als hapje maar vonden de smaak wat tegenvallen.
Vandaag een nieuwe poging en het experiment van maroc (haasjes van tilapiafilet omwikkeld met bacon) zetten mij ook op het experimentele pad om wat meer smaak in de tilapia te krijgen. Ik had geen rookplank, jammer, maar wel kruiden en ontbijtspek.
Low & Slow met regelmatig whisky rookchips toe te voegen, rookbom, moest de rookplank benaderen.
De marinade:
1 el visolie
1 el olijfolie
1/2 el Dijon mosterd
2 flinke tenen geperste look
1 kleine fijn gesneden esjalotte
1/2 tl gember poeder
1/2 tl koriander
snuifje chili poeder
en gezien de pittige smaak 1 el bruine suiker. En dit had ik, achteraf gezien, niet mogen doen. De smaak was iets te zoet.
De volgende keer doe ik hetzelfde zonder suiker en met het sap van een halve limoen.
Tilapia een uur in de marinade
Het leuke aan bbq'en is het aperootje met een hapje, in dit geval merguez.
Gezien ik geen rookplank had had ik maar 2 reepjes spek per filet over de lengte van de tilapia gelegd om toch maar wat rooksmaak in de vis te krijgen.
En maar roken.
We hadden nog wat asperges en nieuwe aardappeltjes wat kwamkwammer
met een botteltje lichte merlot en zon, zon, zon. De filet had ik op een uitgestreken lepel grof gemalen mosterd gelegd.
Ik had na 3/4 uur een kern temp. van 74 graden en de q temp is mooi tussen de 100 en 120 graden gebleven.
Het was errug lekker ondanks de bruine suiker.
Bedankt voor het kijken. En nog veel BBQ genot!!!!
Tot de volgende keer.
Vandaag een nieuwe poging en het experiment van maroc (haasjes van tilapiafilet omwikkeld met bacon) zetten mij ook op het experimentele pad om wat meer smaak in de tilapia te krijgen. Ik had geen rookplank, jammer, maar wel kruiden en ontbijtspek.
Low & Slow met regelmatig whisky rookchips toe te voegen, rookbom, moest de rookplank benaderen.
De marinade:
1 el visolie
1 el olijfolie
1/2 el Dijon mosterd
2 flinke tenen geperste look
1 kleine fijn gesneden esjalotte
1/2 tl gember poeder
1/2 tl koriander
snuifje chili poeder
en gezien de pittige smaak 1 el bruine suiker. En dit had ik, achteraf gezien, niet mogen doen. De smaak was iets te zoet.
De volgende keer doe ik hetzelfde zonder suiker en met het sap van een halve limoen.
Tilapia een uur in de marinade

Het leuke aan bbq'en is het aperootje met een hapje, in dit geval merguez.

Gezien ik geen rookplank had had ik maar 2 reepjes spek per filet over de lengte van de tilapia gelegd om toch maar wat rooksmaak in de vis te krijgen.

En maar roken.

We hadden nog wat asperges en nieuwe aardappeltjes wat kwamkwammer


Ik had na 3/4 uur een kern temp. van 74 graden en de q temp is mooi tussen de 100 en 120 graden gebleven.
Het was errug lekker ondanks de bruine suiker.
Bedankt voor het kijken. En nog veel BBQ genot!!!!
Tot de volgende keer.