Het werd weer eens tijd voor lekker broodbeleg.
Dus maandag een hele varkensbovenbil meegenomen van 2 kilo. Wij hebben hamlappen reklame en mijn leverancier leverde hier bovenbillen voor uit. Wel erg luxe want hier worden normaal schnitzels en oesters van gesneden. Dus voor € 5,00 per kilo verkoopprijs een koopje.
Het stuk eerst ingesneden ingesmeerd met mosterd en gekruid met zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder.
Daarna opgerold en geknoopt en de buitenkant dezelfde behandeling gegeven alleen wat minder. In de koelkast lekker door laten trekken.
Vanmiddag was het tijd voor de Q met een klein beetje beukensnippers.
De temperatuur op 140 graden gehouden en bij 60 graden eraf gehaald. Vlees wat ik voor broodbeleg gebruik laat ik meestal een paar graden warmer worden omdat het dan wat beter snijdt.
Even laten rusten en toen toch even proeven. De smaak was goed en hij is niet te droog.
De rest laat ik goed doorkoelen en morgen snijden.
Dus maandag een hele varkensbovenbil meegenomen van 2 kilo. Wij hebben hamlappen reklame en mijn leverancier leverde hier bovenbillen voor uit. Wel erg luxe want hier worden normaal schnitzels en oesters van gesneden. Dus voor € 5,00 per kilo verkoopprijs een koopje.
Het stuk eerst ingesneden ingesmeerd met mosterd en gekruid met zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder.
Daarna opgerold en geknoopt en de buitenkant dezelfde behandeling gegeven alleen wat minder. In de koelkast lekker door laten trekken.
Vanmiddag was het tijd voor de Q met een klein beetje beukensnippers.

De temperatuur op 140 graden gehouden en bij 60 graden eraf gehaald. Vlees wat ik voor broodbeleg gebruik laat ik meestal een paar graden warmer worden omdat het dan wat beter snijdt.


Even laten rusten en toen toch even proeven. De smaak was goed en hij is niet te droog.
De rest laat ik goed doorkoelen en morgen snijden.