BasBQ
Beef en Steak

The day after MOINK Ball day: reversed sear steak!

Mooie steak zeg ;D
 
Dat zijn toch erg nette roostertjes zo! En een mooi stukkie vlees!
 
Prachtig stuk vlees, mooie kleur! Dat heeft goed gesmaakt!
 
Knap stukje vlees,en een even knappe WGA mooi hoor!!
 
lekker Geert, soms moet je jezelf even kietelen he  :)
 
Vanavond nogmaals de WGA aangestoken om het 2e stukje Ierse biefstuk te garen wat ik dit weekend had gekocht.
Gisteren was het kogelbiefstuk en was prachtig mals zoals de foto's lieten zien.
Het 2e stukje (190gr) was geen kogelbiefstuk maar volgens het label zgn. "runderbiefstuk prof" (???)
Het verschil was erg groot moet ik zeggen en wel ten nadele van die van vanavond. Compactere structuur en dito minder malse bite.
(o.a. Bert zal dit zeker kunnen verklaren als hij de beide stukjes vlees vergelijkt in de doorsnede..)
Onder exact dezelfde omstandigheden reversed sear toegepast (30C indirect) en toen direct tot 48C.
Zie de foto's en het blijkt dus nogmaals dat het ene stukje vlees het andere niet is... ;)

zo lijkt het heel wat..
steak2_zps10ca4cbf.jpg

dan op de WGA voor het indirecte deel

opdewgasteak_zpsf5ae0ec7.jpg


en op het bord...
mindermals_zps9dbe579e.jpg

 
ja ziet er lekker uit, maar verschil in vlees was erg groot...
 
Dat heb je weer mooi klaar gemaakt Geert!
 
Terug
Bovenaan Onderaan