- Berichten
- 519
Tja, waar moet ik dit topic plaatsen, 1 deel vd Q boven de 150c, en ander deel beneden de 150c....?!?! Maar goed, hierbij het verhaal......
Vandaag kreeg ik een bericht van Huubbarbitruuk (Huub) of ik een foto wilde maken van de mini platesetter op het rooster van de Large. Een geweldig idee want hiermee krijg je dus een goede indirecte zone, maar werkt het ook zo in de praktijk? Omdat ik toch moest eten heb ik vandaag maar een burger gemaakt op de medium, platesetter op het rooster en gas er op.
De hamburger:
Gehakt met van alles gemengd met allerlei kruiden, bos uitje en worcestershire- en hot saus. Verder kort direct, fijn gesneden champignons en ui, kerrie poeder en olijfolie met knoflook. Het eindresultaat spreekt voor zich.
Check indirecte- en directe tempratuur bij constante dome temp bge. Er is duidelijk te zien dat er twee verschillende tempraturen gecre?erd zijn, 155 dome bij 178 direct (foto 1) en 160 bij 137 indirect (foto 2).
Foto 1
En we kunnen starten met het maken van een heerlijke burger op een broodje:
Eind conclusie:
Het gebruik van de platesetter als indirecte zone heeft wel degelijk een meerwaarde. Hoewel dit bij een hamburger niet echt nodig is, is het wel leuk om dit verder te gaan testen met een mooie steak oid.
To be continued!!
Vandaag kreeg ik een bericht van Huubbarbitruuk (Huub) of ik een foto wilde maken van de mini platesetter op het rooster van de Large. Een geweldig idee want hiermee krijg je dus een goede indirecte zone, maar werkt het ook zo in de praktijk? Omdat ik toch moest eten heb ik vandaag maar een burger gemaakt op de medium, platesetter op het rooster en gas er op.
De hamburger:
Gehakt met van alles gemengd met allerlei kruiden, bos uitje en worcestershire- en hot saus. Verder kort direct, fijn gesneden champignons en ui, kerrie poeder en olijfolie met knoflook. Het eindresultaat spreekt voor zich.



Check indirecte- en directe tempratuur bij constante dome temp bge. Er is duidelijk te zien dat er twee verschillende tempraturen gecre?erd zijn, 155 dome bij 178 direct (foto 1) en 160 bij 137 indirect (foto 2).
Foto 1


En we kunnen starten met het maken van een heerlijke burger op een broodje:





Eind conclusie:
Het gebruik van de platesetter als indirecte zone heeft wel degelijk een meerwaarde. Hoewel dit bij een hamburger niet echt nodig is, is het wel leuk om dit verder te gaan testen met een mooie steak oid.
To be continued!!