Zondag moest het weer gebeuren, op tijd het bedje uit, de smoker weer opstoken om daarna een mooie boston butt van plusminus 5 kilo te gaan roken.
Hier moet het in gebeuren:
De Butt in kwestie:
Netjes in de rub gezet:
Ingepakt en terug de koelkast in met om de zoveel tijd even omdraaien:
Om 6 uur opgestaan, smoker aangestoken:
Butt uit de koelkast gehaald en uitgepakt: (6:35)
Nog een keertje in de rub gezet: (6:35)
En netjes in de smoker gelegd: (6:40)
Kern temperatuur van de butt was 4 graden toen hij net in de smoker lag.
Temperatuur van de smoker houd ik rond de 130 graden celsius omdat ik een hele grote ketel heb waar de butt in ligt, pid controller zorgt ervoor dat de temperatuur redelijk constant blijft, fluktueert altijd iets als je hout toevoegt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We zijn 3 uur onderweg, butt heeft een kerntemperatuur van 47 graden, dat is een stijging in temperatuur van 0,26 graden per minuut, temp loopt keurig netjes op maar dat zal straks in de grafiek wel te zien zijn.
Even wat vocht erover heen gedaan om uitdrogen te voorkomen:
Er zijn 5 uren verstreken, en ik heb de butt in de glaze gezet, de kerntemperatuur is 66 graden en lijkt hierop te stagneren (zone?) de smoker draait rustig zijn eiken houtblokjes erdoorheen en de temp is redelijk stabiel op 130 graden.
Na 2 uur de butt eraf gehaald en stevig in het alu folie gewikkeld, we tellen 8 uren onderweg en de kerntemperatuur is nu 79 graden celsius.
Na het inwikkelen in folie liep de temperatuur weer op, om 15:10 wees de temperatuurmeter 85 graden aan, even prikken hier en daar, vond het vlees nog niet mals genoeg dus heb hem nog even door laten lopen. 15:40 stond de meter op 90 graden en heb ik de butt eraf gehaald.
uitgepakt:
En weer ingepakt in de alufolie en in een grote badhanddoek in de koelbox gelegd, koelbox ligt op tafel om de verleiding voor de honden weg te halen. De butt mag even lekker een uurtje of anderhalf uitrusten, Hij is echt super gaar omdat ik hem bijna niet meer kon oppakken om hem opnieuw in de folie te krijgen.
En voor de nerds onder ons heb ik hier het temperatuurgrafiekje.
eindresultaat na het pullen laat ik zeker ook hier zien. !!
Na 2 uur rusten
Bot kwam er zo uitgegleden
Schaal vol pulled pork
hmmm lekker hoor !!
Hier moet het in gebeuren:

De Butt in kwestie:

Netjes in de rub gezet:

Ingepakt en terug de koelkast in met om de zoveel tijd even omdraaien:

Om 6 uur opgestaan, smoker aangestoken:

Butt uit de koelkast gehaald en uitgepakt: (6:35)

Nog een keertje in de rub gezet: (6:35)

En netjes in de smoker gelegd: (6:40)

Kern temperatuur van de butt was 4 graden toen hij net in de smoker lag.
Temperatuur van de smoker houd ik rond de 130 graden celsius omdat ik een hele grote ketel heb waar de butt in ligt, pid controller zorgt ervoor dat de temperatuur redelijk constant blijft, fluktueert altijd iets als je hout toevoegt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We zijn 3 uur onderweg, butt heeft een kerntemperatuur van 47 graden, dat is een stijging in temperatuur van 0,26 graden per minuut, temp loopt keurig netjes op maar dat zal straks in de grafiek wel te zien zijn.
Even wat vocht erover heen gedaan om uitdrogen te voorkomen:

Er zijn 5 uren verstreken, en ik heb de butt in de glaze gezet, de kerntemperatuur is 66 graden en lijkt hierop te stagneren (zone?) de smoker draait rustig zijn eiken houtblokjes erdoorheen en de temp is redelijk stabiel op 130 graden.

Na 2 uur de butt eraf gehaald en stevig in het alu folie gewikkeld, we tellen 8 uren onderweg en de kerntemperatuur is nu 79 graden celsius.

Na het inwikkelen in folie liep de temperatuur weer op, om 15:10 wees de temperatuurmeter 85 graden aan, even prikken hier en daar, vond het vlees nog niet mals genoeg dus heb hem nog even door laten lopen. 15:40 stond de meter op 90 graden en heb ik de butt eraf gehaald.
uitgepakt:

En weer ingepakt in de alufolie en in een grote badhanddoek in de koelbox gelegd, koelbox ligt op tafel om de verleiding voor de honden weg te halen. De butt mag even lekker een uurtje of anderhalf uitrusten, Hij is echt super gaar omdat ik hem bijna niet meer kon oppakken om hem opnieuw in de folie te krijgen.

En voor de nerds onder ons heb ik hier het temperatuurgrafiekje.

eindresultaat na het pullen laat ik zeker ook hier zien. !!
Na 2 uur rusten

Bot kwam er zo uitgegleden

Schaal vol pulled pork

hmmm lekker hoor !!