O
Olivier
Gast
Hallo
Ik heb mijn Weber OT47 nu tweemaal uitgeprobeerd, maar telkens stoot ik op hetzelfde probleem.
Ik gebruik de brikettenstarter en vul deze tot 3/4 of zelfs vol met Weber long lasting briketten.
Van zodra er grijs as op briketten is, giet ik ze uit op het rooster. Het was voorlopig voor de fun om eens uit te testen, dus zeker nog geen opsplitsing in direct en indirect grillen.
Dus ik giet de briketten gespreid uit over het rooster (overal 1 laag met wat ruimte ertussen)
Temperatuur gaat vrij snel naar 250 graden en meer. Maar na ongeveer 20 min zakt die naar 150-170 graden en gaat max tot 170 nog. Naar mijn bescheiden mening zeker niet genoeg om een steak te grillen.
Opening in deksel en in bodem staan volledig open.
Wat kan dit zijn en vooral hoe kan ik dit oplossen?
Ik lees overal dat er voor een OT47 maar 3/4 starter nodig is. Dus dan zou ik toch zeker niet te weinig briketten gebruiken? Of moeten ze in een dubbele laag liggen?
Is het misschien beter te regelen als ik opsplits in direct en indirect?
Gisteren wat vrienden uitgenodigd om te bbqen; niet echt plezant als die Weber niet mee wil
Grt
Ik heb mijn Weber OT47 nu tweemaal uitgeprobeerd, maar telkens stoot ik op hetzelfde probleem.
Ik gebruik de brikettenstarter en vul deze tot 3/4 of zelfs vol met Weber long lasting briketten.
Van zodra er grijs as op briketten is, giet ik ze uit op het rooster. Het was voorlopig voor de fun om eens uit te testen, dus zeker nog geen opsplitsing in direct en indirect grillen.
Dus ik giet de briketten gespreid uit over het rooster (overal 1 laag met wat ruimte ertussen)
Temperatuur gaat vrij snel naar 250 graden en meer. Maar na ongeveer 20 min zakt die naar 150-170 graden en gaat max tot 170 nog. Naar mijn bescheiden mening zeker niet genoeg om een steak te grillen.
Opening in deksel en in bodem staan volledig open.
Wat kan dit zijn en vooral hoe kan ik dit oplossen?
Ik lees overal dat er voor een OT47 maar 3/4 starter nodig is. Dus dan zou ik toch zeker niet te weinig briketten gebruiken? Of moeten ze in een dubbele laag liggen?
Is het misschien beter te regelen als ik opsplits in direct en indirect?
Gisteren wat vrienden uitgenodigd om te bbqen; niet echt plezant als die Weber niet mee wil

Grt