BasBQ
Beef en Steak

Temperatuur smoker/bbq, bij nul graden buitentemperatuur

 
 

Tokke89

Sprokkelaar
Berichten
44
goedeavond allemaal,

ik was van plan om vrijdag pulled pork te maken in mijn weber. Nu gaat het vrijdag niet regenen maar blijft het de gehele dag vrij koud, rond het vriespunt zegmaar.

mijn vraag is; moet ik mijn bbq/smoker warmer stoken omdat de buiten temperatuur zo koud is? normaal gesproken doe ik slowcooken rond 110 - 120 graden celcius (temperatuur bij het grillrooster). Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

alvast bedankt voor jullie input :)

groeten Tom
 
Haha, die T is prima maar om dat te bereiken heb je mogelijk iets meer brandstof, liefde en aandacht nodig!
 
Het scheelt een stuk als je de Q een beetje uit de wind houd. Plaatstaal koelt redelijk snel af en met een koude wind erop zal het niet echt helpen.
En zoals Sander al aangeeft zal je wat meer brandstof verbruiken
 
Bedankt voor de info, dus beetje windstille plek en verder gewoon smoken op 120 celcius @ grillrooster?
 
Temperatuur op het rooster gewoon houden zoals je gewend bent.
Het vlees merkt niets van wat er buiten de BBQ afspeelt  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan