B
bluesmobile
Gast
Als nieuwkomer ben ik al even het forum aan het doorzoeken naar een antwoord op mijn vraag maar nog niet gevonden maar het is vast al ergens besproken dus een verwijzing naar een topic is al een goed antwoord.
Het gaat hierom: ik heb moeite om de temperatuur laag te houden bij het "slow cooking" van gerechten. Gisteren ribs gemaakt maar ik moest na 3 uur afbreken omdat de ribs te donker en te droog werden.
Ik wil dus leren de temperatuur goed te beheersen, ik heb een Weber 57cm en (tot mijn verbazing) is de handleiding niet erg behulpzaam voor de nieuwe onervaren eigenaar. Voor ribs wil ik een temperatuur rond 100 - 120 graden. Ik weet dat ik de temp moet regelen met de onderste schuif. Ik heb de bbq voorbereid zie foto:
nog een bak water in het midden gezet en de ribs op een rekje
De tabel van Weber zegt voor indirect verwarmen 20 briketten aan iedere kant en daarna 7 per kant per uur, dat heb gedaan maar inmiddels weet ik dat dit veel te veel is. De temperatuur schoot direct ver over de 150 graden en ik kreeg deze met geen moglelijkheid lager. Daarna volgde twee uur van draaien aan schuiven, deksel eraf, natte houtsnippers op de briketten, briketten eraf, alle briketten aan een zijde eruit, ribs nat houden, ribs draaien.... Uiteindelijk met de helft van de briketten en de onderste schuif helemaal dicht begon de temperatuur iets te zakken.
Het resultaat was lekker van smaak maar te donker en te droog
Ik ga verder experimenteren met mijn Weber en zal na een aantal slagen de boel wel onder controle gaan krijgen maar ik ben dan duidelijk het wiel opnieuw aan het uitvinden want hier is iedereen die slow cooking wil doen al eens tegenaan gelopen .
Ik hoor graag van anderen hoe je met een Weber 57cm met kokosbriketten de boel opstart, hoeveel briketten en hoe orden je die dan direct naar 120 graden brengt (en niet hoger) en vervolgens 3-5 uur deze temperatuur constant houdt.
Mvg
Ron (de beginner)
Het gaat hierom: ik heb moeite om de temperatuur laag te houden bij het "slow cooking" van gerechten. Gisteren ribs gemaakt maar ik moest na 3 uur afbreken omdat de ribs te donker en te droog werden.
Ik wil dus leren de temperatuur goed te beheersen, ik heb een Weber 57cm en (tot mijn verbazing) is de handleiding niet erg behulpzaam voor de nieuwe onervaren eigenaar. Voor ribs wil ik een temperatuur rond 100 - 120 graden. Ik weet dat ik de temp moet regelen met de onderste schuif. Ik heb de bbq voorbereid zie foto:

nog een bak water in het midden gezet en de ribs op een rekje
De tabel van Weber zegt voor indirect verwarmen 20 briketten aan iedere kant en daarna 7 per kant per uur, dat heb gedaan maar inmiddels weet ik dat dit veel te veel is. De temperatuur schoot direct ver over de 150 graden en ik kreeg deze met geen moglelijkheid lager. Daarna volgde twee uur van draaien aan schuiven, deksel eraf, natte houtsnippers op de briketten, briketten eraf, alle briketten aan een zijde eruit, ribs nat houden, ribs draaien.... Uiteindelijk met de helft van de briketten en de onderste schuif helemaal dicht begon de temperatuur iets te zakken.
Het resultaat was lekker van smaak maar te donker en te droog
Ik ga verder experimenteren met mijn Weber en zal na een aantal slagen de boel wel onder controle gaan krijgen maar ik ben dan duidelijk het wiel opnieuw aan het uitvinden want hier is iedereen die slow cooking wil doen al eens tegenaan gelopen .
Ik hoor graag van anderen hoe je met een Weber 57cm met kokosbriketten de boel opstart, hoeveel briketten en hoe orden je die dan direct naar 120 graden brengt (en niet hoger) en vervolgens 3-5 uur deze temperatuur constant houdt.
Mvg
Ron (de beginner)