Sinds een jaartje wonen we in een prachtig dorp. De lokale slager is alleen op zaterdag open. Je loopt gewoon achterom naar een grote loods. Daar is een kleine winkel ingericht waar een groot assortiment op je ligt te wachtten. Dat wat ie niet standaard heeft regelt ie voor je! Top, fantastisch en super lekker!
Maar...... een mens kan niet leven van vlees alleen. Dus de buurman van de slager verkoopt zalm. Warm gerookt, koud gerookt, rauwe moten en alle andere mogelijke zalm opties. Ook hij is alleen op zaterdag open.
Gisteren dus maar een entrecote gehaald en samen opgepeuzeld.
Vandaag was de zalm aan de beurt. Als kamado groentje aan de slag. Vanmiddag laten zwemmen in zout water met dille. Plankje dr onder en appelhout toegevoegd.
Kern op 52°C. Man oh man wat een genot. Niet normaal lekker en kei makkelijk!!
Alleen de kleur aan de buitenkant ken ik niet. Weet iemand hoe dat kan? Het is wat bruinig van kleur. Binnenkant uiteraard wel prachtig roze.
Nu al zin in komende zaterdag!!
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Maar...... een mens kan niet leven van vlees alleen. Dus de buurman van de slager verkoopt zalm. Warm gerookt, koud gerookt, rauwe moten en alle andere mogelijke zalm opties. Ook hij is alleen op zaterdag open.
Gisteren dus maar een entrecote gehaald en samen opgepeuzeld.
Vandaag was de zalm aan de beurt. Als kamado groentje aan de slag. Vanmiddag laten zwemmen in zout water met dille. Plankje dr onder en appelhout toegevoegd.
Kern op 52°C. Man oh man wat een genot. Niet normaal lekker en kei makkelijk!!
Alleen de kleur aan de buitenkant ken ik niet. Weet iemand hoe dat kan? Het is wat bruinig van kleur. Binnenkant uiteraard wel prachtig roze.
Nu al zin in komende zaterdag!!



Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk