Dag allen,
Mooi weer vandaag om voor de eerste keer eens Parijs buikspek te gaan maken en dan volgens de 'brisket' manier zoals beschreven door Noskos op zijn blog.
Begonnen met de Noskos rub voor Parijs buikspek; SPG in de verhouding S: 3 el, P: 2 el G: 1 el en wat gemalen selderijzaadjes (1 el):
Bij de Hanos een Zweeds stukje buikspek in 2 delen laten splitsen, per stuk ongeveer 1 KG:
Moest zelf nog wel even de zwoerd / huid er vanaf halen. Er zit zeer veel vlees en weinig echt vet aan:
Lekker in de rub; even niet te veel om te voorkomen dat het erg zout zou worden (maar achteraf iets te voorzichtig geweest, de volgende keer gaat er wat meer op):
Uurtje onderweg:
Na 4 uur op de BBQ was het genoeg (de rest van de familie kreeg honger):
Toch nog aardig geslonken:
Onderdelen voor de taco's : crème fraiche met kruiden (peterselie, dille, knoflookpoeder, uipoeder, gerookte paprika poeder), groenvoer / sla, ingelegde rode ui, komkommer en wortel:
Super sappig:
Taco 1:
Taco 2 met alleen wat groenvoer en bbq saus, ook erg lekker:
Was erg lekker, de volgende keer gaan we de 'oosterse' variant van het buikspek proberen.
Mooi weer vandaag om voor de eerste keer eens Parijs buikspek te gaan maken en dan volgens de 'brisket' manier zoals beschreven door Noskos op zijn blog.
Begonnen met de Noskos rub voor Parijs buikspek; SPG in de verhouding S: 3 el, P: 2 el G: 1 el en wat gemalen selderijzaadjes (1 el):
Bij de Hanos een Zweeds stukje buikspek in 2 delen laten splitsen, per stuk ongeveer 1 KG:
Moest zelf nog wel even de zwoerd / huid er vanaf halen. Er zit zeer veel vlees en weinig echt vet aan:
Lekker in de rub; even niet te veel om te voorkomen dat het erg zout zou worden (maar achteraf iets te voorzichtig geweest, de volgende keer gaat er wat meer op):
Uurtje onderweg:
Na 4 uur op de BBQ was het genoeg (de rest van de familie kreeg honger):
Toch nog aardig geslonken:
Onderdelen voor de taco's : crème fraiche met kruiden (peterselie, dille, knoflookpoeder, uipoeder, gerookte paprika poeder), groenvoer / sla, ingelegde rode ui, komkommer en wortel:
Super sappig:
Taco 1:
Taco 2 met alleen wat groenvoer en bbq saus, ook erg lekker:
Was erg lekker, de volgende keer gaan we de 'oosterse' variant van het buikspek proberen.
Laatst bewerkt: