BasBQ
Beef en Steak

Taco's met Parijs buikspek bereid als brisket

Douwe

Vuurmaker
Berichten
55
Dag allen,

Mooi weer vandaag om voor de eerste keer eens Parijs buikspek te gaan maken en dan volgens de 'brisket' manier zoals beschreven door Noskos op zijn blog.

Begonnen met de Noskos rub voor Parijs buikspek; SPG in de verhouding S: 3 el, P: 2 el G: 1 el en wat gemalen selderijzaadjes (1 el):

R0001687.jpg



Bij de Hanos een Zweeds stukje buikspek in 2 delen laten splitsen, per stuk ongeveer 1 KG:

R0001688.jpg



Moest zelf nog wel even de zwoerd / huid er vanaf halen. Er zit zeer veel vlees en weinig echt vet aan:

R0001689.jpg



Lekker in de rub; even niet te veel om te voorkomen dat het erg zout zou worden (maar achteraf iets te voorzichtig geweest, de volgende keer gaat er wat meer op):

R0001690.jpg


Uurtje onderweg:

R0001697.jpg



Na 4 uur op de BBQ was het genoeg (de rest van de familie kreeg honger):

R0001698.jpg



Toch nog aardig geslonken:

R0001699.jpg



Onderdelen voor de taco's : crème fraiche met kruiden (peterselie, dille, knoflookpoeder, uipoeder, gerookte paprika poeder), groenvoer / sla, ingelegde rode ui, komkommer en wortel:

R0001703.jpg



Super sappig:

R0001704.jpg



Taco 1:

R0001705.jpg



Taco 2 met alleen wat groenvoer en bbq saus, ook erg lekker:

R0001706.jpg



Was erg lekker, de volgende keer gaan we de 'oosterse' variant van het buikspek proberen.
 
Laatst bewerkt:
Ziet er heerlijk uit 👍🏼!
 
Dat is dan een speket, of een brisbuik. 😂

Ziet er heerlijk uit!
 
lekker hoor. Spek, wat kan je er niet mee?
Ook dit is weer een geslaagde variant
 
Heerlijk stukje buikspek gaat er hier altijd wel in. Lekker genieten en mooi opgemaakt bordje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan