- Berichten
- 2.982
Ik had trek in lekkere dikke frieten met een goede steak. Niet geheel ontoevallig ook het thema van de fotowedstrijd.
De steak.
Simpel met enkel wat peper en zout.
Ondertussen verse friet gemaakt.
Reverse sear. De Q op 115 graden, met een stukje appelhout.
Half uurtje later en kerntemperatuur op de filet puur van 40 graden....
Daarna alle schuiven open en de temperatuur laten oplopen naar 250 graden. Tijd voor de grillmarks. 1 minuut per kant.
10 minuten laten rusten en ondertussen de friet afbakken.
Man man wat was dat lekker.
Mooi biertje er bij, meer hoeft dat niet te zijn.
De steak.

Simpel met enkel wat peper en zout.

Ondertussen verse friet gemaakt.


Reverse sear. De Q op 115 graden, met een stukje appelhout.


Half uurtje later en kerntemperatuur op de filet puur van 40 graden....

Daarna alle schuiven open en de temperatuur laten oplopen naar 250 graden. Tijd voor de grillmarks. 1 minuut per kant.

10 minuten laten rusten en ondertussen de friet afbakken.
Man man wat was dat lekker.
Mooi biertje er bij, meer hoeft dat niet te zijn.
