- Berichten
- 149
Voor het eerst iets besteld bij Beef & Steak en maar meteen gegaan voor mijn favoriet op mijn todo lijst: de T-bone.
Vorige week een mooie dikke steak van 750 gram ontvangen en in de vriezer gestopt.

Gisteren in de koelkast langzaam laten ontdooien en het laatste uurtje op kamertemperatuur laten komen. Daarna indirect op de OTP op zo'n 110 graden celcius om de kerntemperatuur te laten stijgen tot ong 40 graden.

Eenmaal die 40 graden bereikt: inpakken en de temperatuur in de Q laten stijgen voor de reverse sear.

Voor de zekerheid maar een paar ecobrasa's opwarmen voor extra hitte

Minuutje of anderhalf aan beide kanten boven de hete kolen, 5 minuten rust onder alufolie en zie hier het resultaat

Kleur precies zoals ik het wilde:

Vlees was verrukkelijk! Kan niet anders zeggen.
Wil een volgende keer de caveman gaan proberen.
Vorige week een mooie dikke steak van 750 gram ontvangen en in de vriezer gestopt.

Gisteren in de koelkast langzaam laten ontdooien en het laatste uurtje op kamertemperatuur laten komen. Daarna indirect op de OTP op zo'n 110 graden celcius om de kerntemperatuur te laten stijgen tot ong 40 graden.

Eenmaal die 40 graden bereikt: inpakken en de temperatuur in de Q laten stijgen voor de reverse sear.

Voor de zekerheid maar een paar ecobrasa's opwarmen voor extra hitte

Minuutje of anderhalf aan beide kanten boven de hete kolen, 5 minuten rust onder alufolie en zie hier het resultaat

Kleur precies zoals ik het wilde:

Vlees was verrukkelijk! Kan niet anders zeggen.
Wil een volgende keer de caveman gaan proberen.