Gisteren geglaceerde ribs gemaakt, is vrij zoet maar een paar keer per jaar toch wel erg lekker.
Kwam er achter dat ik niet zo veel foto's had die scherp waren maar denk dat het zo ook wel over komt ...
Eerst de ribben in de rub zetten en dan een uurtje laten stomen boven wat water in de grill. Ik heb hier van gisteren geen goede foto van dus dit is van een andere dag :-[ Door het stomen wordt het vlees erg mals, kijk uit dat de grill niet te warm wordt en het vlees niet te veel gaart. Halverwege de ribs omdraaien en eventueel wat water bijvullen.
Rub, per 100 gram suiker:
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels paprika poeder
1 theelepel kerry poeder
1/2 theelepel fijn zout
Ribs in de rub
het stomen, sorry voor de afwijkende foto
Na een uur de ribs uit de barbecue halen en rondom insmeren met een dun laagje sauce.
'Gl?sels' BBQ sauce
2 dl ketchup
2 dl bruine suiker
3 teentjes knoflook
4 eetlepels teriyakisauce
3 eetlepels sweet chili sauce
naar eigen inzicht eventueel aanvullen met tabasco, hot chilisauce, zout en peper
Ze hoeven niet per se van de grill maar dit is een mooi moment om even snel een tussendoortje te maken om de ergste honger te stillen, kip gewikkeld in bacon en gerold in 'Alabama's Secret Rub'
(is met paprika en een beetje pittig)
waren op voordat ik een foto van het resultaat kon maken ;D
Dan de ribs weer terug:
op de grill vaak keren en bijsmeren, door al het suiker glaceert de sauce. Ik heb ze hier direct op de grill liggen maar ze kunnen ook in een rack.
op tafel
en het resultaat
Zelf vind ik dit lekker samen met gebakken (in de grill natuurlijk) aardappels en een goede salade (of coleslaw).
Kwam er achter dat ik niet zo veel foto's had die scherp waren maar denk dat het zo ook wel over komt ...
Eerst de ribben in de rub zetten en dan een uurtje laten stomen boven wat water in de grill. Ik heb hier van gisteren geen goede foto van dus dit is van een andere dag :-[ Door het stomen wordt het vlees erg mals, kijk uit dat de grill niet te warm wordt en het vlees niet te veel gaart. Halverwege de ribs omdraaien en eventueel wat water bijvullen.
Rub, per 100 gram suiker:
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels paprika poeder
1 theelepel kerry poeder
1/2 theelepel fijn zout

Ribs in de rub

het stomen, sorry voor de afwijkende foto
Na een uur de ribs uit de barbecue halen en rondom insmeren met een dun laagje sauce.
'Gl?sels' BBQ sauce
2 dl ketchup
2 dl bruine suiker
3 teentjes knoflook
4 eetlepels teriyakisauce
3 eetlepels sweet chili sauce
naar eigen inzicht eventueel aanvullen met tabasco, hot chilisauce, zout en peper
Ze hoeven niet per se van de grill maar dit is een mooi moment om even snel een tussendoortje te maken om de ergste honger te stillen, kip gewikkeld in bacon en gerold in 'Alabama's Secret Rub'


waren op voordat ik een foto van het resultaat kon maken ;D
Dan de ribs weer terug:

op de grill vaak keren en bijsmeren, door al het suiker glaceert de sauce. Ik heb ze hier direct op de grill liggen maar ze kunnen ook in een rack.

op tafel

en het resultaat

Zelf vind ik dit lekker samen met gebakken (in de grill natuurlijk) aardappels en een goede salade (of coleslaw).