- Berichten
- 19
Beste forumleden,
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, na thuis maanden en maanden gezeurt te hebben mocht ik dan eindelijk een WSM aanschaffen.
Via marktplaats kwam ik een advertentie tegen van een WSM 47 gebeld ......... helaas verkocht grrrrrrrrr maar hij had nog wel een WSM 57 staan en zoveel geld scheelde dat eigenlijk niet.
Ik vond na al dat gezeur en geslijm dat ik eigenlijk ook wel de grootste verdiende hahaha
En je weet maar nooit voor welk weeshuis je in de toekomst moet gaan smoken .
Ik zie de laatste tijd ook veel recepten met buikspek voorbij komen en dat wilde ik ook weleens proberen
En dat natuurlijk op mn nieuwe speeltje.
Het recept heb ik "geleend" van de site bluesmoke-bbq en bestaat uit ketjap,gember poeder, chinese 5 kruiden mix en verse knoflook.
Hier komen de foto's.
Ik heb de avond ervoor het zwoerd bewerkt door er zoveel mogelijk gaatjes in te prikken met een vork en er daarna zout in te wrijven zodat het zwoerd krokant zou worden......wat dus TOTAAL mislukt is maar daar kom ik straks nog op terug.
S'ochtends vroeg heb ik het buikspek in de marinade gelegd en om de 2 uur gedraaid.
S' middags om 13:00 uur een kleine briketten starter gevuld en de WSM aangestoken.
En om iets voor 14:00 uur het stukje vlees erop.
En dekseltje dicht.
Mooi op temperatuur.
Ik had de marinade ingekookt met een paar eetlepels honing en tijdens het draaien even lekker ingesopt
Het gekke is dat de temperatuur van het vlees maar bleef hangen op 70 graden?C heeft buikspek ook een zone?
En het zwoerd werd ook niet krokant, daarna maar even op mn andere bbq gegooid en op 180?C nog maar geprobeerd om iets van dat zwoerd krokant te krijgen.
Dit mislukte dus TOTAAL en resulteerde in een zwarte rubberen korst die dus niet te eten was. ???
Waarschijnlijk door de marinade denk ik.
De temperatuur was inmiddels wel gestegen tot bijna 90?C dus het vlees kon eraf
Hier het resultaat, met de zwarte onderkant natuurlijk naar beneden ;-)
Daarna plakken van gesneden en opgegeten.(zonder het zwoerd natuurlijk )
De smaak was trouwens echt fantastisch dus het recept houd ik er zeker in.
Niet alles ging op en dat heb ik de volgende met mn collega's koud op brood gegeten.( Ook erg lekker)
Maarrrrrrrrr wat is nu de truc om dat zwoerd uitgebakken te krijgen op de bbq, of kan zoiets alleen in de oven onder de grill??
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, na thuis maanden en maanden gezeurt te hebben mocht ik dan eindelijk een WSM aanschaffen.
Via marktplaats kwam ik een advertentie tegen van een WSM 47 gebeld ......... helaas verkocht grrrrrrrrr maar hij had nog wel een WSM 57 staan en zoveel geld scheelde dat eigenlijk niet.
Ik vond na al dat gezeur en geslijm dat ik eigenlijk ook wel de grootste verdiende hahaha
En je weet maar nooit voor welk weeshuis je in de toekomst moet gaan smoken .
Ik zie de laatste tijd ook veel recepten met buikspek voorbij komen en dat wilde ik ook weleens proberen
En dat natuurlijk op mn nieuwe speeltje.
Het recept heb ik "geleend" van de site bluesmoke-bbq en bestaat uit ketjap,gember poeder, chinese 5 kruiden mix en verse knoflook.
Hier komen de foto's.
Ik heb de avond ervoor het zwoerd bewerkt door er zoveel mogelijk gaatjes in te prikken met een vork en er daarna zout in te wrijven zodat het zwoerd krokant zou worden......wat dus TOTAAL mislukt is maar daar kom ik straks nog op terug.
S'ochtends vroeg heb ik het buikspek in de marinade gelegd en om de 2 uur gedraaid.
S' middags om 13:00 uur een kleine briketten starter gevuld en de WSM aangestoken.
En om iets voor 14:00 uur het stukje vlees erop.
En dekseltje dicht.
Mooi op temperatuur.
Ik had de marinade ingekookt met een paar eetlepels honing en tijdens het draaien even lekker ingesopt
Het gekke is dat de temperatuur van het vlees maar bleef hangen op 70 graden?C heeft buikspek ook een zone?
En het zwoerd werd ook niet krokant, daarna maar even op mn andere bbq gegooid en op 180?C nog maar geprobeerd om iets van dat zwoerd krokant te krijgen.
Dit mislukte dus TOTAAL en resulteerde in een zwarte rubberen korst die dus niet te eten was. ???
Waarschijnlijk door de marinade denk ik.
De temperatuur was inmiddels wel gestegen tot bijna 90?C dus het vlees kon eraf
Hier het resultaat, met de zwarte onderkant natuurlijk naar beneden ;-)
Daarna plakken van gesneden en opgegeten.(zonder het zwoerd natuurlijk )
De smaak was trouwens echt fantastisch dus het recept houd ik er zeker in.
Niet alles ging op en dat heb ik de volgende met mn collega's koud op brood gegeten.( Ook erg lekker)
Maarrrrrrrrr wat is nu de truc om dat zwoerd uitgebakken te krijgen op de bbq, of kan zoiets alleen in de oven onder de grill??