Het was zeker een jaar geleden de laatste picanha dus het was zeker weer eens tijd. Een mooi stukje staartstuk gehaald. De slager en ik hadden een spraakverwarring hij had hem opgebonden en naar mijn smaak net iets te veel vet weggesneden maar dat mocht de pret niet drukken.
Even wat zout en knoflookpeper en dat was voldoende voor dit mooie exemplaar op smaak te brengen.
De q was een 160 graden en we hadden lekker wat appelrookhout
Indirect naar de 45 graden kern temperatuur. En toen verder direct voor een mooie bark
Helaas geen vlammen foto
.
Bij 50 graden kern temperatuur hebben we hem van de q afgehaald en laten rusten onder een alu jasje.
Na 15 minuten was de kerntemperatuur 54 graden... En het geduld van de heren op. Zij wilde vlees!
Het was zalig. Toe nog een halve perzik van de q met vanillemascarpone en liqor 43. Nu even nagenieten van een brandend haardje. Zomer is zo mijn ding. Morgen gaat de zalmzijde in de pekel maar dat wordt een nieuw topic.
Tot snel
Gr danitsja

Even wat zout en knoflookpeper en dat was voldoende voor dit mooie exemplaar op smaak te brengen.
De q was een 160 graden en we hadden lekker wat appelrookhout

Indirect naar de 45 graden kern temperatuur. En toen verder direct voor een mooie bark

Helaas geen vlammen foto

Bij 50 graden kern temperatuur hebben we hem van de q afgehaald en laten rusten onder een alu jasje.
Na 15 minuten was de kerntemperatuur 54 graden... En het geduld van de heren op. Zij wilde vlees!

Het was zalig. Toe nog een halve perzik van de q met vanillemascarpone en liqor 43. Nu even nagenieten van een brandend haardje. Zomer is zo mijn ding. Morgen gaat de zalmzijde in de pekel maar dat wordt een nieuw topic.
Tot snel
Gr danitsja