- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-vrienden,
Ik had gisteren een fantastische dag... de bekroning van verschillende projectjes die parallel opliepen.
Ik had een flink stuk buikspek met ribben eraan die ik (onder meer op aanraden van Frits) heb behandeld als buikribben en spek voor Golden Bacon van Mike v R. Daarover later meer.
Eerst slagertje spelen:

Ribben lossnijden van het buikspek:





Zo kwamen de buikribben vrij:

In de rub:

(wordt vervolgd)
Parallel liep mijn Koud Gerookte Zalm in 3 dagen af:



Dus die kon gerookt worden in de BGE met een CSG vol beukenmot/meel:



Omdat de BGE dus lekker aan het koud roken was, maar weer eens lekker OldSkool mijn Weber OTO 57 cm opgestart voor indirect voor de buikribbetjes:

Wel een fijn duo zo hoor...


Stukje kersenhout erop en lekker roken maar:



Na een uurtje een lekker sprietsje appelsap, whisky en rum mengsel erover:

(wordt vervolgd)
Toen wilde ik Frits' Ballen van een Plankje proberen met twee onlangs aangeschafde rubs (tweede vergelijking, de eerste ging in het donker mis, dus nu niets aan het toeval overgelaten):

BLUEs Hog in Blauwe kom, DUTCH BBQ Rub in de Oranje:


BLUEs Hog sausje in blauwe kommetje, Sweat Baby Ray in de oranje:

Balletjes bij de Buikribben in de Weber:

Prachtige smakelijke ballen:

Ribbetjes ook klaar:


Mooie balletjes:

Fijne ribben:

Die Blues Hog saus is lekker pikant en gaat goed samen met de rub. Dutch BBQ Rub is ons wat te kaneelerig... dus die valt af. Sweet Baby Ray is gewoon echt favoriete saus hier!
Dat was echt smullen... wat een heerlijke dag buiten!
Bacon moet nog een paar dagen in de pekel, later meer daarover.
Bedankt voor het kijken.
Ik had gisteren een fantastische dag... de bekroning van verschillende projectjes die parallel opliepen.
Ik had een flink stuk buikspek met ribben eraan die ik (onder meer op aanraden van Frits) heb behandeld als buikribben en spek voor Golden Bacon van Mike v R. Daarover later meer.
Eerst slagertje spelen:

Ribben lossnijden van het buikspek:





Zo kwamen de buikribben vrij:

In de rub:

(wordt vervolgd)
Parallel liep mijn Koud Gerookte Zalm in 3 dagen af:



Dus die kon gerookt worden in de BGE met een CSG vol beukenmot/meel:



Omdat de BGE dus lekker aan het koud roken was, maar weer eens lekker OldSkool mijn Weber OTO 57 cm opgestart voor indirect voor de buikribbetjes:

Wel een fijn duo zo hoor...


Stukje kersenhout erop en lekker roken maar:



Na een uurtje een lekker sprietsje appelsap, whisky en rum mengsel erover:

(wordt vervolgd)
Toen wilde ik Frits' Ballen van een Plankje proberen met twee onlangs aangeschafde rubs (tweede vergelijking, de eerste ging in het donker mis, dus nu niets aan het toeval overgelaten):

BLUEs Hog in Blauwe kom, DUTCH BBQ Rub in de Oranje:


BLUEs Hog sausje in blauwe kommetje, Sweat Baby Ray in de oranje:

Balletjes bij de Buikribben in de Weber:

Prachtige smakelijke ballen:

Ribbetjes ook klaar:


Mooie balletjes:

Fijne ribben:

Die Blues Hog saus is lekker pikant en gaat goed samen met de rub. Dutch BBQ Rub is ons wat te kaneelerig... dus die valt af. Sweet Baby Ray is gewoon echt favoriete saus hier!
Dat was echt smullen... wat een heerlijke dag buiten!
Bacon moet nog een paar dagen in de pekel, later meer daarover.
Bedankt voor het kijken.