- Berichten
- 301
Hierbij het recept van de sukade,de rub en de bedruipsaus(iets aangepast)heb ik uit het boek culinair bbqen van Steven Raichlen (blz 44)
Voor foto's http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3678.0
Stuk sukade van 1,5/2kg (liefst niet te mager,dat was die van mij wel vond ik)
5el. chilipoeder (Dit gaat dus om de chilipoeder mix,niet de pure chili)
1?el. grof zout
3tl. zwarte peper
2tl. bruine suiker
2tl. knoflookpoeder
2tl. uienpoeder
1?tl. gemalen komijn
1?tl. gedroogde oregano
1?tl. cayennepeper.
Zelf heb ik er 5 kruidnagels en 4 laurierblaadjes aan toegevoegd(fijn gestampt met vijzel)
Alles mengen in een kom,en lekker de sukade inwrijven (4tot6 uur van te voren)
Voor de bedruipsaus;
250ml. witte azijn
250ml. bier
1?el. knoflookpoeder
1?el. bruine suiker
1?tl. chilivlokken
1?tl. zwarte peper
Ik heb rode wijn gebruikt ipv azijn en bier 500ml.
En als je niet van pittig houd zou ik voorzichtig zijn met de chilivlokken..
De eerste 4 uren elk uur lekker je vlees bedruipen,
en elk uur een handje (hickory) rooksnippers een uur geweekt in water of bier op de kooltjes doen.
Laten garen tot kerntemperatuur van 60/70gr daarna inpakken met overgebleven bedruipsaus in folie (ik heb hem bij 60gr ingepakt)
In folie laten doorgaren tot 95gr ik heb 7.15uur nodig gehad om dit te bereiken.
Overgebleven vocht uit folie lekkere jus van maken..
Goed in te nemen met (zoete) aardappelpuree en gegratineerde groente!!
Voor foto's http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3678.0
Stuk sukade van 1,5/2kg (liefst niet te mager,dat was die van mij wel vond ik)
5el. chilipoeder (Dit gaat dus om de chilipoeder mix,niet de pure chili)
1?el. grof zout
3tl. zwarte peper
2tl. bruine suiker
2tl. knoflookpoeder
2tl. uienpoeder
1?tl. gemalen komijn
1?tl. gedroogde oregano
1?tl. cayennepeper.
Zelf heb ik er 5 kruidnagels en 4 laurierblaadjes aan toegevoegd(fijn gestampt met vijzel)
Alles mengen in een kom,en lekker de sukade inwrijven (4tot6 uur van te voren)
Voor de bedruipsaus;
250ml. witte azijn
250ml. bier
1?el. knoflookpoeder
1?el. bruine suiker
1?tl. chilivlokken
1?tl. zwarte peper
Ik heb rode wijn gebruikt ipv azijn en bier 500ml.
En als je niet van pittig houd zou ik voorzichtig zijn met de chilivlokken..
De eerste 4 uren elk uur lekker je vlees bedruipen,
en elk uur een handje (hickory) rooksnippers een uur geweekt in water of bier op de kooltjes doen.
Laten garen tot kerntemperatuur van 60/70gr daarna inpakken met overgebleven bedruipsaus in folie (ik heb hem bij 60gr ingepakt)
In folie laten doorgaren tot 95gr ik heb 7.15uur nodig gehad om dit te bereiken.
Overgebleven vocht uit folie lekkere jus van maken..
Goed in te nemen met (zoete) aardappelpuree en gegratineerde groente!!