- Berichten
- 4.056
Ik had al een tijdje een US grain fed Sucade in de vriezer liggen, maar om deze schoon te maken en te grillen voor 2 personen vond ik wat zonde. Dus maar gewacht op een goed moment.
Gisteren was dus zo een dag want mijn moeder kwam de Primo bewonderen en wilde ook wel eens wat proeven.
Helaas gisteren vergeten er eind foto's van te maken maar ik had nog een flink stuk over dus vandaag de run herhaald en aangevuld met de foto's van gisteren zodoende is het toch nog gebeurt
Zo gezegd zo gedaan en de sukade tevoorschijn gehaald. Mbv het instructie filmpje van Frits de sukade ook ontdaan van de zeen. Hoewel ik hier een beetje tegen opzag viel het reuze mee en hield een mooi gemarmerd stuk vlees over. (eigenlijk 3 stukken ;D) Ik schat dat ik als amateur slager ongeveer 1/5 heb weggesneden. Op de foto lijkt het wat dramatischer maar de schaal is ondiep en hierdoor lijkt het veel meer.

Hierna alles in de Cola/Ketjap marinade gelegd, en na 4 uur zag het er zo uit:

Drooggedept en ingesmeerd met Big Bob Gibson BBQ Rub.

De Primo lekker opgestookt en in 2 x 3 minuten het vlees gegrild:

Hierna even een stukje gecontroleerd, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik deze hierna nog 2 minuten heb teruggelegd (vond dit stuk net te rood) Van de rest geen foto's meer want de schaal was in korte tijd leeg.

Ikzelf kende dit vlees al maar mijn gasten waren nogal sceptisch, Euh?. Sucade ??.. alleen grillen ?, ?..Ok.
Nog nooit een mening zo snel zien omslaan, Wat is dit toch een heerlijk stuk vlees en zo ontzettend mals ! Je moet dit geproefd hebben om het te geloven. Dus voor diegene die hier nog niet voor gevallen zijn, er staat je nog iets te wachten.
Groeten Mike
Gisteren was dus zo een dag want mijn moeder kwam de Primo bewonderen en wilde ook wel eens wat proeven.
Helaas gisteren vergeten er eind foto's van te maken maar ik had nog een flink stuk over dus vandaag de run herhaald en aangevuld met de foto's van gisteren zodoende is het toch nog gebeurt

Zo gezegd zo gedaan en de sukade tevoorschijn gehaald. Mbv het instructie filmpje van Frits de sukade ook ontdaan van de zeen. Hoewel ik hier een beetje tegen opzag viel het reuze mee en hield een mooi gemarmerd stuk vlees over. (eigenlijk 3 stukken ;D) Ik schat dat ik als amateur slager ongeveer 1/5 heb weggesneden. Op de foto lijkt het wat dramatischer maar de schaal is ondiep en hierdoor lijkt het veel meer.

Hierna alles in de Cola/Ketjap marinade gelegd, en na 4 uur zag het er zo uit:

Drooggedept en ingesmeerd met Big Bob Gibson BBQ Rub.

De Primo lekker opgestookt en in 2 x 3 minuten het vlees gegrild:

Hierna even een stukje gecontroleerd, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik deze hierna nog 2 minuten heb teruggelegd (vond dit stuk net te rood) Van de rest geen foto's meer want de schaal was in korte tijd leeg.

Ikzelf kende dit vlees al maar mijn gasten waren nogal sceptisch, Euh?. Sucade ??.. alleen grillen ?, ?..Ok.
Nog nooit een mening zo snel zien omslaan, Wat is dit toch een heerlijk stuk vlees en zo ontzettend mals ! Je moet dit geproefd hebben om het te geloven. Dus voor diegene die hier nog niet voor gevallen zijn, er staat je nog iets te wachten.
Groeten Mike