- Berichten
- 28
stufato italiano een heerlijk stoofpotje met tagliatelle, Gremolata en toast.
Nu het onderwerp van de fotowedstrijd ‘ La Italia!’ gekozen is door mijn man kan ik natuurlijk niet achterblijven.
Ik ben dol op stoofpotjes dus die keuze was snel gemaakt.
Hier een foto van de ingrediënten
De bbq heb ik aangemaakt en de dutch oven erin gezet zodat deze alvast warm kan worden.
Het vlees heb ik in stukken gesneden en gekruid met peper, zout, gerookte paprikapoeder en bloem. Dit kon aangebraden worden.
Nu de ui, knoflook en wortel gesneden. Dit heb ik samen met de spek in het bakvet dat nog in de pan zat gebakken tot de ui glazig was.
Daar kon de tomatenpuree bij zodat deze kon ontzuren.
Nu mogen alle ingrediënten samengevoegd worden in de dutch oven. Dus groenten, vlees, kruidenboeket, wijn, balsamico azijn en de in stukjes gesneden tomaten.
De BBQ moest nu terug naar ongeveer 100 graden, zodat het potje rustig kaan gaan sudderen. Aangezien hij al snel wat droger werd heb ik er steeds een beetje rundvlees bouillon bij gedaan.
Na 5 uur heb zijn de gesneden kastanje champignons erbij gegaan. Dit mocht nog een uurtje mee pruttelen.
Intussen de gremolata gemaakt. Dus knoflook en peterselie heel fijn gesnipperd en de Citroen geraspt. En dit bij elkaar gedaan en klaar!
Voor erbij nog toast gemaakt door stokbrood in plakjes te snijden en in de smeren met olijfolie. De ene helft heb ik gekruid met Italiaanse kruiden de andere helft ingewreven met knoflook. Dit mocht 15 minuten de oven in.
Nog even tagliatelle gekookt en daarna kon het bordje opgemaakt worden.
Dit is het eindresultaat, het was heerlijk!
Nu het onderwerp van de fotowedstrijd ‘ La Italia!’ gekozen is door mijn man kan ik natuurlijk niet achterblijven.
Ik ben dol op stoofpotjes dus die keuze was snel gemaakt.
Hier een foto van de ingrediënten
De bbq heb ik aangemaakt en de dutch oven erin gezet zodat deze alvast warm kan worden.
Het vlees heb ik in stukken gesneden en gekruid met peper, zout, gerookte paprikapoeder en bloem. Dit kon aangebraden worden.
Nu de ui, knoflook en wortel gesneden. Dit heb ik samen met de spek in het bakvet dat nog in de pan zat gebakken tot de ui glazig was.
Daar kon de tomatenpuree bij zodat deze kon ontzuren.
Nu mogen alle ingrediënten samengevoegd worden in de dutch oven. Dus groenten, vlees, kruidenboeket, wijn, balsamico azijn en de in stukjes gesneden tomaten.
De BBQ moest nu terug naar ongeveer 100 graden, zodat het potje rustig kaan gaan sudderen. Aangezien hij al snel wat droger werd heb ik er steeds een beetje rundvlees bouillon bij gedaan.
Na 5 uur heb zijn de gesneden kastanje champignons erbij gegaan. Dit mocht nog een uurtje mee pruttelen.
Intussen de gremolata gemaakt. Dus knoflook en peterselie heel fijn gesnipperd en de Citroen geraspt. En dit bij elkaar gedaan en klaar!
Voor erbij nog toast gemaakt door stokbrood in plakjes te snijden en in de smeren met olijfolie. De ene helft heb ik gekruid met Italiaanse kruiden de andere helft ingewreven met knoflook. Dit mocht 15 minuten de oven in.
Nog even tagliatelle gekookt en daarna kon het bordje opgemaakt worden.
Dit is het eindresultaat, het was heerlijk!
Laatst bewerkt: