- Berichten
- 218

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben behoorlijk trots op dit gerecht. Vanmiddag de geest gekregen door de fotowedstrijd en direct een mooi recept gezocht.
Uiteindelijk besloten om een heuse Stromboli met drie soorten kaas, basilicum, peterselie, pijnboompitten en knoflook te gaan maken.
Stromboli is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan omdat het brood een aantal maal met een pen is doorgestoken, waardoor de kaas er als lava uitstroomt tijdens het bakken.
Ingredi?ntenlijst:
- 200 ml water
- 350 gr bloem
- 20 gr boter of margarine
- 2 tl suiker
- 1 tl zout
- 1 tl gist
- 175 gr buffelmozarella
- 75 gr verse parmezaanse kaas
- 100 gr gorgonzola
- 1 el platte peterselie, gehakt
- 2 el verse basilicum, gehakt
- 1 teentje knoflook
- 75 gr pijnboompitten, geroosterd
Voor de afwerking:
- 1 el olijfolie
- paar takjes verse rozemarijn
Foto's post ik zo. Eerst ff een pannenkoek bakken voor de kleine man.









Na de tweede keer rijzen:



Tataa!
