BasBQ
Beef en Steak

Stoofvlees

 
 

Ruud H

Pitmaster
Berichten
591
Vandaag stond er stoofvlees op het menu. Grotendeels het recept van BBQ-junkie gevolgd. Begonnen met pondje ui te schillen en in ringen snijden en het vlees in mooie dobbelstenen terwijl de Bono stond voor te warmen.

Het vlees eerst even in de Dutch oven.
20230127_142102.jpg


hierna de ui even gefruit,
20230127_142437.jpg


vlees weer in de pan en drie bruine biertjes (Steenbrugge) erbij
20230127_142859.jpg

Drie laurierblaadjes en kruidnagels Tijm en eenbruine boterham met mosterd toegevoegd.

20230127_143141.jpg


Heerlijk laten stoven voor ruim 3 uur op 120 graden indirect en op smaak gemaakt met wat soyasaus En hier het resultaat. Wat heb ik geleerd van deze sessie.. Volgende keer zeker drie keer zoveel maken ;) :ROFLMAO:

20230127_163502.jpg
 
Lekker hoor.

En nog een belangrijke les geleerd ook. 😂
 
Die ziet er erg geslaagd uit!
 
Deze stoofvlees ziet er ook heerlijk uit.

Mag ik vragen waarom je het vlees niet eerst kort hebt aan gegrild?
 
Deze stoofvlees ziet er ook heerlijk uit.

Mag ik vragen waarom je het vlees niet eerst kort hebt aan gegrild?
heb eigenlijk gewoon het recept gevolgd. geen andere reden.. wellicht dat het na grillen nog beter had gesmaakt.. Proberen we de volgende keer!!
 
Goede les. Lekker stoofvlees is altijd te weinig. 😋

Tip voor next time; lappen heel laten, kort roken met rookhout en dan pas in blokken snijden.
De rooksmaak komt terug in het gerecht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan