BasBQ
Beef en Steak

Stoofvlees

Ruud H

Kooltjesharker
 
 
Berichten
170
Vandaag stond er stoofvlees op het menu. Grotendeels het recept van BBQ-junkie gevolgd. Begonnen met pondje ui te schillen en in ringen snijden en het vlees in mooie dobbelstenen terwijl de Bono stond voor te warmen.

Het vlees eerst even in de Dutch oven.
20230127_142102.jpg


hierna de ui even gefruit,
20230127_142437.jpg


vlees weer in de pan en drie bruine biertjes (Steenbrugge) erbij
20230127_142859.jpg

Drie laurierblaadjes en kruidnagels Tijm en eenbruine boterham met mosterd toegevoegd.

20230127_143141.jpg


Heerlijk laten stoven voor ruim 3 uur op 120 graden indirect en op smaak gemaakt met wat soyasaus En hier het resultaat. Wat heb ik geleerd van deze sessie.. Volgende keer zeker drie keer zoveel maken ;) :ROFLMAO:

20230127_163502.jpg
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.321
Lekker hoor.

En nog een belangrijke les geleerd ook. 😂
 

Smokingwood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
603
Die ziet er erg geslaagd uit!
 

Thunderflash

Kooltjesharker
Berichten
197
Deze stoofvlees ziet er ook heerlijk uit.

Mag ik vragen waarom je het vlees niet eerst kort hebt aan gegrild?
 

Ruud H

Kooltjesharker
 
 
Berichten
170
Deze stoofvlees ziet er ook heerlijk uit.

Mag ik vragen waarom je het vlees niet eerst kort hebt aan gegrild?
heb eigenlijk gewoon het recept gevolgd. geen andere reden.. wellicht dat het na grillen nog beter had gesmaakt.. Proberen we de volgende keer!!
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.985
Goede les. Lekker stoofvlees is altijd te weinig. 😋

Tip voor next time; lappen heel laten, kort roken met rookhout en dan pas in blokken snijden.
De rooksmaak komt terug in het gerecht.
 
Bovenaan Onderaan