Beef en Steak

Steven & Me november 2014 - Cambodjaanse steak met salade en smaakmakers

Super mooi Ceriel, dat kommetje met saus, is dat de saus van die Aziatische ribbetjes? Ik meen die fijne wortel te herkennen...
 
Sander72 zei:
Super mooi Ceriel, dat kommetje met saus, is dat de saus van die Aziatische ribbetjes? Ik meen die fijne wortel te herkennen...
Klopt, ik vind deze lekkerder dan puur vissaus. Deze versie (met de loempiavellen) gemaakt naar aanleiding van ons bezoek aan de Foodhallen, de dipsaus die er daar bijgeserveerd werd was ook zuur en zout met een pitje
 
Ceriel zei:
Vochtig/nat maken. Het is rijstpapier dat je op deze manier kunt gebruiken, als ook frituren

Klinkt geeneens zo gek met deze combi... nog even knapperig frituren! ;)
 
Deze moest ik nog posten

Alle componentjes bij elkaar

0C075433-4A05-4E1C-A335-E60F24EFBE78_zpsopljp9bx.jpg


Marinade gemaakt

0D54C6F3-330E-43F0-B205-97C416FBD0EF_zpsbn5plibw.jpg


Ik had hier nog een Wagyu Inside Skirt liggen. Was de eerste keer dat ik dat gebruikt heb, normaal heb ik flank. Het was flinter dun en had nog een vlies erop. Het verwijderen van dat vlies was een hachelijk klusje omdat je zo het vlees kapot trekt

C4ED95D6-A2C5-456A-A6C5-AB5210C377DF_zpsbqytkj6o.jpg


In de marinatie

9B339CD9-A42A-4827-A481-88A14A86892D_zpsx3cgtiug.jpg


De snaaizaamheden

923CC2BA-2A29-41AB-8A87-289245273A34_zpsbe1tqqtn.jpg


Op de Grill

EBF27501-5880-4DF3-9D72-F40B70004E37_zps99iydife.jpg


En klein gesneden

CDD36EB8-C13C-4388-BCB3-61A1B2D83EEE_zpspxfq6whv.jpg


Erg lekker allemaal
 
Wauw. Voor de derde maal, echte fans.
 
Lekker Jasper! Deze kwam bij ons vandaag in receptvorm voorbij, op zoek naar de runderhaas met whisky-paddestoelensaus.... Was ook weer lekker! :D
 
Vrijdag bleef er nog een mooi stuk jodenhaas over, tijd om daar een Cambodjaanse steak mee te maken. 's middags eerst de marinade gemaakt. Vlees heeft daar 4 uur in gelegen. In de loop van de middag de smaakmakers in bakjes gedaan en het nodige snij werk verricht voor de sla.

De ingredi?nten

Vlees in plakken gesneden en vervolgens in de marinade

Gezond bordje

Jodenhaas grillen

Combinatie met het frisse van de sla is heerlijk

Vlees in slablad gerold, leekker met de smaakmakers.
Een zeeeeeeer geslaagde Steven&Me
 
In mijn Quest om alle Stevens te maken was vandaag de Cambodjaanse steak met salade en smaakmakers aan de beurt.

Ik heb op een of andere manier sprak deze steven mij nooit zo aan maar man man man wat heb ik het mis gehad al die tijd. Ik had juist met deze moeten beginnen.  :-O

Nou hier de gezinsfoto


De marinade gemaakt. (Wat stinkt deze!) ik had er weinig hoop in.  X(


De foto van de biefstuk in de marinade is me ontsnapt.

De biefstuk op de Q.




Het resultaat




Man man man wat was dit lekker zeg. Deze gaan we vaker maken.
 
Ook hier weer een poging gewaagd om recept van Cambodjaanse steak te volgen na alle positieve reacties.

8d133a4eb91ef97ef9a83afded3489b0.jpg


Vlees 4 uur van te voren in marinade gezet, naast entrecote ook kipfilet gemarineerd.

Voordat ik kon beginnen moest eerst de primo 'ijsvrij' worden gemaakt. De deksel zat ook vastgevroren, dus eerst kalm opgestookt door de kolen via de bovenkant aan te steken. Na half uurtje opende de grill zich en kon de primo worden opgestookt.
ea5c93729feae41c8d0a82e056e80847.jpg


Vlees erop
8ba0d6d34bd04d7fdeded7b2363048a6.jpg


En na een half uur was het gereed voor consumptie.....
0505cdaf80142bb482dd728f42395d26.jpg


Resultaat was goed en de eerdere berichten dat dit een heerlijk gerecht is zijn zeker niet gelogen.
47ccd3758e06cbf977cc9417905170c4.jpg
c5663b4f35ddb232f87dcbd45dc60a90.jpg


Voor herhaling vatbaar!
 
Lekker Kaspar! Welkom bij Steven&Me. Zal ik je bij op de lijst zetten, zodat jezelf ook een recept kunt kiezen?
 
Prima, zet me maar op de lijst. Mooi excuus om 1 van zijn boeken aan te schaffen...
 
Hier mijn eerste Stefen & Me.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wat vonden we ervan?! Echt heerlijk!
Mijn vriendin had haar eigen sausje aangepast met een Teriyaki saus ipv de vis saus, mijn sausje bestond uit de vis saus. Ik moet zeggen beide waren erg lekker!

En natuurlijk het bewijs.

irprQ9M.jpg


gYvlzQD.jpg


yrH3mOs.jpg


Rr83bCO.jpg


riVFkxB.jpg


4jnEndf.jpg


Slyj5j6.jpg


1sy6kJj.jpg


JNtMMXe.jpg
 
Goed gelukt zo te zien. En zoooooooo lekker :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan