BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me November 2013 - Kandosouvle-Aan het spit geroosterd varken met peper

Vandaag mijn 10e gerecht van Steven & Me gedaan. Kandosouvle was dit keer aan de beurt.

De hoofdrolspelers:
2014-10-01123227_zpsec123b85.jpg


Op de WGA, aan het spit.
2014-10-01175416_zps26438add.jpg


70 graden, we zijn er nog lang niet...
2014-10-01183628_zpsaa46996c.jpg


Even wat courgette erbij, voor de vitamines.
2014-10-01185149_zps6f6b2a32.jpg


Het resultaat.
2014-10-01191204_zps69fa6640.jpg


Ik vond het een erg lekker gerecht, doordat het vlees ruim in de 80 graden is geweest was het erg zacht. Bijna zo zacht dat je het uit elkaar kon trekken als Pulled Pork. Ik heb me, doordat anderen zeiden dat het niet echt scherp was, aan het recept gehouden en er 1 theelepel chilli powder (geen mix) aan toegevoegd waardoor het lekker pittig was.

Zeker een gerecht om vaker te maken.
 
In de controller-site heb ik 11 gerechten voorzien van de tag Steven en Me. 1 gerecht heb ik twee keer gemaakt.
 
Emiel: En dan een letter veranderen in de titel...

Bedankt! Nu op naar de zilveren badge.
 
Vanavond deze op de Q, word nr 24 alweer.
Door bovenstaande reacties hier het vlees in blokken van 5 bij 5 gemaakt.
En ga de spiezen indirect garen met een kleine end sear, lijkt me de beste keus om zwart vlees te voorkomen.

@Bidle, is bij 72? het vet al wel gesmolten?
 
Was lekker, maar niets apparts.
Indirect op 150? tot 65? kerntemp, daarna direct tot de 73?.















 
Was een lekker bordje, vooral met de griekse rode rijst een heel grieks tintje!

Nr25 ga ik vieren met Coquilles!!  :D
 
Mooie plaatjes weer, hmm
 
De Kandosouvle was voor dit weekend heeft Steven gerecht.
De ingredienten waren al in huis en dit maakt het allemaal heel makkelijk opbouwen.
Wij hadden geen 2kg gebruikt maar 700 gram voor 2 man ;)

IMG_3371.JPG


IMG_3372.JPG
De marinade was eens wat anders dan anders

IMG_3373.JPG
Als eerste de spiezen indirect gehouden en het laaste indirect. De kleur was al voldoende via indirect.

IMG_3375.JPG
Een paar blackspots, maar dit was een mooi recept wat zeker z'n herhaling gaat krijgen.
Wij zijn gek op de combinatie gegrilde paprika en vlees.

Thanks voor het delen
 
Na de Steven van vanmiddag is hij blijven hangen voor het diner.

Kandasoufle moest het worden.

De groepsfoto


De Marinade


Lekker een paar uurtjes rusten.


Op de Q ermee. Heb er geen spies van gemaakt maar alles op de Q.


Klaar




Vond het vlees een beetje droog ook van de smaak was ik niet erg onder de indruk.

Bedankt voor het kijken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan