- Berichten
- 761
Hier mijn bijdrage voor de Steven & Me,
Omdat er al best een en ander voorbij gekomen is was het lastig een recept te vinden voor de Steven & Me van mei.
Uit eindelijk ben ik uitgekomen op Burgers stuffed with herb butter omdat deze redelijk snel en eenvoudig te maken is.
Het recept is te vinden in het boek Culinair BBQ'en op pagina 101.
Je kan er natuurlijk voor kiezen om ook zelf de buns te maken als deze te simpel is voor je
Knoflookboter
3 eetlepels fijngehakte kruiden zoals:
Peterselie, bieslook, oregano, basilicum
1 of meer teentjes knoflook
1 theelepel versgemalen zwarte peper
8 eetlepels roomboter
Dit heeft geen verdere uitleg nodig denk ik
De Hamburgers
800gr gemalen biefstuk (of gewoon rundergehakt)
7 eetlepels Knoflookkruidenboter in 4 plakken van 1 cm
Grof zeezout
Vers gemalen peper
4 plakken pancetta (of een ander soort spek)
4 plakken cheddar
4 zachte witte bolletjes (Receptje van Mac: https://www.macsbbqpit.com/burger-buns/)
2 eetlepels gesmolten boter
Voor de garnering naar wens het volgende:
Blaadje eikensla
Schijfje ui, rauw of gegrild
Plakje tomaat
Mosterd, ketchup, mayonaise, je favo BBQ saus
Maak uw handen nat onder koud water en verdeel het gemalen vlees in 4 porties.
Vorm van elke portie een dikke plak, gevuld met een schijfje kruidenboter
Bestrooi met zout en peper en leg de hamburgers afgedekt op een met een vel plastic bekleed bord in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor.
Maak de barbecue gereed voor direct grillen
Als u klaar bent om te beginnen, borstelt u het rooster schoon en vet het in.
Gril de pancetta tot hij goudbruin is, 2 tot 3 minuten per kant.
Leg op een met keukenpapier bedekt bord om uit te lekken.
Leg de hamburgers op de barbecue en bestrooi weer met zout en peper.
Gril de burgers tot ze door en door gaar zijn, 5 tot 7 minuten per kant voor medium. (thermometer gebruiken mag ook)
(U kunt, als u wilt, de hamburgers halverwege het grillen 90 graden draaien om een mooi grillpatroon te maken.)
Als u kaas en/of pancetta gebruikt, legt u een plak van elk op elke burger, nadat u hem hebt omgedraaid (pancetta eerst).
Bestrijk de broodjes met de gesmolten boter en rooster ze op de barbecue, 30 seconden tot I minuut.
Zet de hamburgers in elkaar: leg op de onderste helft van elk broodje een blad sla, gevolgd door een plak ui en tomaat.
Leg de burger erop, de sauzen naar keuze en de bovenste helft van het broodje.
Succes!
Omdat er al best een en ander voorbij gekomen is was het lastig een recept te vinden voor de Steven & Me van mei.
Uit eindelijk ben ik uitgekomen op Burgers stuffed with herb butter omdat deze redelijk snel en eenvoudig te maken is.
Het recept is te vinden in het boek Culinair BBQ'en op pagina 101.
Je kan er natuurlijk voor kiezen om ook zelf de buns te maken als deze te simpel is voor je
Knoflookboter
3 eetlepels fijngehakte kruiden zoals:
Peterselie, bieslook, oregano, basilicum
1 of meer teentjes knoflook
1 theelepel versgemalen zwarte peper
8 eetlepels roomboter
Dit heeft geen verdere uitleg nodig denk ik
De Hamburgers
800gr gemalen biefstuk (of gewoon rundergehakt)
7 eetlepels Knoflookkruidenboter in 4 plakken van 1 cm
Grof zeezout
Vers gemalen peper
4 plakken pancetta (of een ander soort spek)
4 plakken cheddar
4 zachte witte bolletjes (Receptje van Mac: https://www.macsbbqpit.com/burger-buns/)
2 eetlepels gesmolten boter
Voor de garnering naar wens het volgende:
Blaadje eikensla
Schijfje ui, rauw of gegrild
Plakje tomaat
Mosterd, ketchup, mayonaise, je favo BBQ saus
Maak uw handen nat onder koud water en verdeel het gemalen vlees in 4 porties.
Vorm van elke portie een dikke plak, gevuld met een schijfje kruidenboter
Bestrooi met zout en peper en leg de hamburgers afgedekt op een met een vel plastic bekleed bord in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor.
Maak de barbecue gereed voor direct grillen
Als u klaar bent om te beginnen, borstelt u het rooster schoon en vet het in.
Gril de pancetta tot hij goudbruin is, 2 tot 3 minuten per kant.
Leg op een met keukenpapier bedekt bord om uit te lekken.
Leg de hamburgers op de barbecue en bestrooi weer met zout en peper.
Gril de burgers tot ze door en door gaar zijn, 5 tot 7 minuten per kant voor medium. (thermometer gebruiken mag ook)
(U kunt, als u wilt, de hamburgers halverwege het grillen 90 graden draaien om een mooi grillpatroon te maken.)
Als u kaas en/of pancetta gebruikt, legt u een plak van elk op elke burger, nadat u hem hebt omgedraaid (pancetta eerst).
Bestrijk de broodjes met de gesmolten boter en rooster ze op de barbecue, 30 seconden tot I minuut.
Zet de hamburgers in elkaar: leg op de onderste helft van elk broodje een blad sla, gevolgd door een plak ui en tomaat.
Leg de burger erop, de sauzen naar keuze en de bovenste helft van het broodje.
Succes!