BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me Mei 2014: Mici (Roemeense minihamburgers/worstjes)

Hier mijn bijdrage voor deze maand.

De ingredi?nten:

DSC03560_zpsa46026fc.jpg


Lekker kneden!!

DSC03561_zps731e3a54.jpg


Best wel sticky!!

DSC03563_zps6e4bf1bc.jpg


Ik heb gekozen voor een puntpaprika versie.

DSC03565_zpscaa065c1.jpg


Twister Fries erbij.

DSC03567_zpsb59ea055.jpg


DSC03569_zps899ccc51.jpg


DSC03571_zps723bec90.jpg


DSC03572_zpsc46644b6.jpg


Even het broodje mee roosteren.

DSC03578_zps2d0577b8.jpg


En het bordje opdienen. Hier en daar een kloddertje majo en smullen maar!!

DSC03579_zpsfab5e7a9.jpg


Wij vonden het best wel lekker

Thanx for watching en eet smakelijk!!

Greetz Marco
 
Ook meteen deze maar posten...

De groepsfoto, met lams t-bone, deze tot gehakt gemalen:

ete9UN3.jpg


YXDoQey.jpg


FXgVPak.jpg


De gevormde worstjes met het brood (uiteindelijk in de O^3N gebakken)

mQx3523.jpg


buO23qL.jpg


Op de WGA, en groentjes op de gasser:

dEVa2p0.jpg


M3dDkhN.jpg


En het bordje:

jAuZ8xa.jpg


Wat vonden we er van?
Ook deze was weer lekker, brood maken blijft leuk om te doen.
De waarschuwing van Emiel in de wind geslagen, na het gehakt maken met een staafmixer voor dit recept, inmiddels in het bezit van een gehaktmolen...
 
Tweede Pinksterdag deze Steven gemaakt. Jammer dat ik geen lamsgehakt (slager zei dat ik dit moest bestellen) kon vinden en heb geen vleesmolen.

IMG_2780.JPG

De ingredienten, er missen er nog een paar die er wel in zitten.

IMG_2781.JPG

De mici klaar voor de Q

IMG_2782.JPG


IMG_2783.JPG

Het resultaat op een broodje. De structuur was aangenaam en lekker sappig. Samen met wat salade gegeten.
Errug lekker!

 
Lekker hoor! Door het mooie weer is het er bij mij nog niet van gekomen. Beland elke keer op strand.
 
Bijna vergeten mij eigen resultaten te posten. Helaas had ik niet zo veel tijd, het lijkt wel des te meer het "bbq weer" wordt des te minder ik tijd heb voor serieus bbq'n. Dus geen tijd om brood te maken, een week of twee eerder nog wel aardappelbrood gemaakt zie:
IMG_20140517_171735_zpseokngvl9.jpg

IMG_20140517_221640_zpsudxdddke.jpg


Dan het echte werk de Mici. Helaas had ik geen tijd om bij de Turkse slager langs te gaan, ik moest het daarom doen met ingevroren lamsgehakt van de Keurslager. Als oud Tesselaar doet dat toch wel wat pijn in deze tijd van het jaar.

Tijdens het gehakt maken bedacht ik me dat het allemaal best wel mager vlees was, ik had voor gehakt vlees gevraagd en er niet bij stil gestaan dat dat veel te mager is. Ik had dus nog wat extra vet nodig, gelukkig had ik nog wat lamsvet in de vriezer liggen van de rollade van een paar maanden terug. Dus die er maar door heen gedaan, het was naar mijn mening, en vergelijkbaar met de Roemeense variant, niet vet genoeg. Gelukkig heb ik een a-typische Roemeen in huis die niet van vet houdt dus het was een aardig compromis ;)

Nog een tip voor de mensen die ze nog eens gaan maken, maak ze vierkant dan kan je ze makkelijk op elk kantje grillen.

Ingredi?nten, de kruiden had ik al bij elkaar gegooid toen ik bedacht dat ik nog een plaatje moest maken:
IMG_20140523_133429_zpswif86iv8.jpg


Gehakt mix met het extra lamsvet:
IMG_20140523_142035_zpsbw7rwd7n.jpg


Even een klein stukje in de pan om te kijken of de mix goed op smaak is, en dat was ie:
IMG_20140523_150321_zps76ibrjdt.jpg

IMG_20140523_151034_zpso05q0ati.jpg


Op de WGA:
IMG_20140525_134725_zpsrafdn4y9.jpg


Op het bordje:
IMG_20140525_141920_zpskjdzadvx.jpg

IMG_20140525_144150_zpsanqntpju.jpg
 
S&Mnr21 Mici

Hierbij mijn resultaten. Ik vond het lekker maar niet bijzonder. Het zal hier niet herhaald worden. Het aardappelbrood wel! leuk om te maken en wel apart met die lichte aardappelsmaak.
Ik heb half om half gehakt met lams gehakt gebruikt omdat ik geen varkens gehakt kon vinden. Maar dat komt natuurlijk op het zelfde neer. We hebben het gegeten met een groente spies.
De foto's:

Foto-TN4BSRRD-D.jpg


Foto-LCGIN4P3-D.jpg

 
Foto-EJYFB6HH-D.jpg


Foto-7F6Z64UM-D.jpg


Foto-DCSNGWP4-D.jpg


 
Nice!
 
Na lange tijd weer eens online. Zo af en toe lees ik wel wat berichten, maar posten komt er niet zo van.
Gelukkig is het met de bbq beter af. Hij wordt zeer regelmatig gebruikt.
Vandaag was het weer eens tijd voor een Steven & Me. Het werd Mici.
Vanochtend alle boodschappen in huis gehaald en aan het begin van de middag de voorbereidingen getroffen.
In plaats van brood heb ik gekozen voor geroosterde groenten en gepofte zoete aardappel. Ook erg lekker.
Het vlees ongveer 4 uur vooraf klaargemaakt zodat de smaakjes in de koelkast lekker konden mengen met het vlees.
Als eerste de zoete aardappels op de Q en na een poosje ook het vlees erbij.
Als laatste de groenten even lekker mee laten garen. De paprika mooi aan laten branden en in een zakje gedaan zodat de schil er snel af kon.
Het heeft heerlijk gesmaakt. Verrassend al zeg ik het zelf.
Bedankt weer voor dit recept!











Bedankt voor het kijken
 
Al twee dagen flink gespeeld met de BGE Medium, dus vandaag weer eens een recept van Steven Raichlen. Deze leek me best lekker en dan bleek een goede inschatting.


Alles verzamelen en bereiden. Het gehakt was erg plakkerig,.. uiteindelijk maar zonder handschoenen en een beetje koud water de worstjes gemaakt.

2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 01 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 02 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 03 by Bidle, on Flickr


Bidle05 klaarmaken voor zijn derde sessie:

2014-09-21 BGE Medium 08 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 BGE looftlighter 01 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 BGE Medium 09 by Bidle, on Flickr


Klaar om de worstjes erop te mikken en ondertussen nog wat groenspul klaarmaken:
2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 05 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 06 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 04 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 07 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 08 by Bidle, on Flickr


Hoppa en we zijn weer klaar om te smullen. Gehakt was erg sappig en smaakte prima. Zo goed dat dit nog wel een keer voorbij zal komen.

2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 09 by Bidle, on Flickr


2014-09-21 Mici (Romanian sausages) 10 by Bidle, on Flickr




 
Bij deze mijn eerste Steven & Me, de Mici worstjes.





][/URL]

Was leuk om te maken, maar de structuur was niet zo geweldig, als ik iets met gehakt maag ga ik het al snel met Spiff burgers vergelijken.....  ;)
 
En vandaag stond Steven bij mij voor de deur met dit gerecht!

En daar gingen we! Alles klaar gezet... bijna alles dan, kwam er achter dat ik sommige ingredi?nten toch niet in huis had.
Dus Mici met een twist zullen we maar zeggen ;)

Ik heb overigens gemengd gehakt gebruikt.



Even alles door elkaar gehaald.


En daarna door de gehaktmolen gehaald om het nog goed door elkaar te krijgen :)


Daarna alles opgerold, ze werden wel kleverig door de runderbouillon, maar hierdoor kreeg je het sponseffect toch?



De starter aan!


En de Q op


begint al lekker op kleur te komen!



Lekker roken :)



Op het laatst nog even kant en klare pitas erbij!


En klaar!


Heerlijk gegeten! Had er teveel gemaakt en die gaan morgenvroeg lekker op het brood!

Bedankt voor het kijken :)
 
Vandaag mijn 25e Steven en Me gemaakt en we waren unaniem. Deze gaat in het lijstje favorieten. Ondanks dat mijn huisgenoten geen lam liefhebber zijn vonden ze deze combi erg lekker. Wat we ook bijzonder geslaagd vonden, het brood!!!!! Lekkere krokante korst en lekker stevig brood (volgende keer voeg ik iets meer zout toe).
Heb overigens de droge gist eerst opgelost in wat afgekoeld aardappel kookvocht samen met wat suiker. Na 15 minuten zat er veel schuim in het bakje, dat vervolgens bij de rest van de ingredi?nten gedaan en de Kitchenaid aan het werk gezet. Na 10 minuten deeg overgedaan in ingevette pan en die op een warme plaats gezet. Recept verder gevolgd en uiteindelijk het brood gebakken op de pizzasteen.
En dan nu de plaatjes die het verhaal afmaken

De ingredi?nten voor het brood


Ondertussen ook nog beef jerky in de smoker zetten


Kitchenaid is hard aan het werk


De ingredi?nten ruiken al lekker


Het deeg na ruim een uur rijzen


Broodvorm van maken


Het brood na circa 40 minuten in de o^3n


Mici alvast uit de koelkast gehaald om op temperatuur te komen


Van vers brood kunnen we niet afblijven


Snel een paar trosjes tomaten grillen op de gasser, lekker op het verse brood


Mici op de gasser....


.... en een paar strepen trekken


We kunnen aanvallen


Oeffff, erug lekker


Druppeltje bbq saus doet het ook goed


We hebben weer heerlijk gegeten


 
Ceriel zei:
Een waar feestmaal Peet, gefeliciteerd met je zilveren krullebol!
Dank, dank, en wat is ie mooi :)
 
uipko zei:
Leuk om te lezen dat het nog steeds gemaakt wordt, en dat het bevalt!

Sent from my Aquaris M5 using Tapatalk
Die combi met de 3 soorten gehakt vonden we heerlijk. Gaan we vaker maken.
 
 
 
 
 

Hoogie

Pitmaster
Berichten
949
De Steven & Me opgaven zijn helaas afgelopen, maar ik ga er met terugwerkende kracht toch maar een paar doen. Ik heb twee boeken van Steven, maar heb tot nu toe pas één of twee gerechten uit die boeken gemaakt. Dit is een mooie stimulans voor mij, en hopelijk andere leden, om er meer te maken!

De ingrediënten
ik heb er Libanees brood bij gedaan, rauwe paprika, wortel, komkommer en tzatziki.
Lamsgehakt was op, dus het is rund en varken geworden.

00858E9B-49E8-4676-8DA6-E375876331B6.jpeg


Na de voorbereiding van gehakt en tzatziki zag het er dan zo uit:
C8DDA017-AE10-418D-B898-B320F7675328.jpeg



En de gesneden groente voor iedereen zelf toe te voegen op z’n brood.
F3110F84-FBED-436C-A6F7-BC9409C125E3.jpeg



Na het lange wachten in de koelkast de mici gevormd en op de weber gelegd.
Na korte tijd kon het sein “aan tafel” gegeven worden.
A3BDACE7-11D9-47A1-93E0-48C043B4F3CB.jpeg


DD72E326-294A-46EB-AA19-4E9E48610581.jpeg


Iedereen vond het erg lekker, deed sterk denken aan Griekse Suzuki, ook zonder de tzatziki. We gaan dit dus nog wel een keer maken en dan met de lamsgehakt!
D2F6BF4D-AA5D-4018-A5AA-DF7A0800F39B.jpeg


2A3227A4-3B77-4089-84B2-14FFA75083DF.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan