- Berichten
- 836
Hallo mensen
De tijd is daar voor mij om een gerecht uit te kiezen voor de maand juli!
het worden de Rundvleesspiesen uit Cartagena uit planet BBQ blz 172/173
de ingredienten voor 4 personen
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. dijonmosterd
2 eetl. vers limoensap
2 eetl. plantaardige olie
1 eetl. pittig of zoet paprikapoeder
1 theel. gemalen komijn
1 theel. suiker
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
zeezout
1/2 theel versgemalen zwarte peper
700 gr runderlende of ribeye, in blokje van 1cm
8 kleine nieuwe aardappels (ca. 2,5 cm)
1 middelgroot ui in stukken van 2,5 cm
1 groene paprika, zonder zaad en in blokjes van 2,5 cm
ook nodig :
metalen of bamboe spiesen
voorbereiding:
2-6 uur voor het marineren
1.meng de tomatenpuree, mosterd, citroensap, de olie, het paprika poeder, de komijn, suiker, knoflook, 1 1/2 theelepel zout en de peper in een kom.
wentel het vlees erdoor en zet de kom 2-6 uur in de koelkast, hoe langer het vlees staat hoe beter de smaak .
2 doe de aardappels in een pan met ruim water voeg naar smaak zout toe.
breng het water aan de kook en kook de aardappels in 5 minuten bijna gaar.
giet de aardappels af en spoel af met koud water en laat goed uitlekken
3.laat het vlees uitlekken en gooi de marinade weg. rijg het vlees aan de spiesen en steek tussen elke twee stukken vlees een stuk ui of paprika.
het laatste ingedi?nt aan elke spies is een aardappel . je kunt de spiesen tot dit stadium 24 uur van te voren maken in plastic folie wikkelen en in de koelkast bewaren
4. maak de bbq klaar voor direct grillen en verhit hem tot hij heet is
5. maak het rooster schoon en vet het in met olie leg de spiesen op de hete grillrooster en gril ze naar wens gaar. in columbia grilt men ze 3-5 minuten per kant, tot ze ros? tot doorbakken zijn . druk op het vlees om te zien hoe gaar het is
6. leg de spiesen op een bord of eet ze net als in cartagena vanaf de spies terwijl je rond de bbq staat.
mensen succes!!
De tijd is daar voor mij om een gerecht uit te kiezen voor de maand juli!
het worden de Rundvleesspiesen uit Cartagena uit planet BBQ blz 172/173
de ingredienten voor 4 personen
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. dijonmosterd
2 eetl. vers limoensap
2 eetl. plantaardige olie
1 eetl. pittig of zoet paprikapoeder
1 theel. gemalen komijn
1 theel. suiker
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
zeezout
1/2 theel versgemalen zwarte peper
700 gr runderlende of ribeye, in blokje van 1cm
8 kleine nieuwe aardappels (ca. 2,5 cm)
1 middelgroot ui in stukken van 2,5 cm
1 groene paprika, zonder zaad en in blokjes van 2,5 cm
ook nodig :
metalen of bamboe spiesen
voorbereiding:
2-6 uur voor het marineren
1.meng de tomatenpuree, mosterd, citroensap, de olie, het paprika poeder, de komijn, suiker, knoflook, 1 1/2 theelepel zout en de peper in een kom.
wentel het vlees erdoor en zet de kom 2-6 uur in de koelkast, hoe langer het vlees staat hoe beter de smaak .
2 doe de aardappels in een pan met ruim water voeg naar smaak zout toe.
breng het water aan de kook en kook de aardappels in 5 minuten bijna gaar.
giet de aardappels af en spoel af met koud water en laat goed uitlekken
3.laat het vlees uitlekken en gooi de marinade weg. rijg het vlees aan de spiesen en steek tussen elke twee stukken vlees een stuk ui of paprika.
het laatste ingedi?nt aan elke spies is een aardappel . je kunt de spiesen tot dit stadium 24 uur van te voren maken in plastic folie wikkelen en in de koelkast bewaren
4. maak de bbq klaar voor direct grillen en verhit hem tot hij heet is
5. maak het rooster schoon en vet het in met olie leg de spiesen op de hete grillrooster en gril ze naar wens gaar. in columbia grilt men ze 3-5 minuten per kant, tot ze ros? tot doorbakken zijn . druk op het vlees om te zien hoe gaar het is
6. leg de spiesen op een bord of eet ze net als in cartagena vanaf de spies terwijl je rond de bbq staat.
mensen succes!!